Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:19  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Tret de sortida al projecte de creació del Consell d’Infants de Montmeló

  • Activitats sobre el projecte de creació del Consell d'infants de Montmeló

    Activitats sobre el projecte de creació del Consell d'infants de Montmeló

21/11/2022

Els grups de 4t i 5è de les escoles Pau Casals i Sant Jordi participen d’un taller pel projecte de creació del Consell d’Infants de Montmeló

 

La darrera setmana d'octubre, els nens i nenes de 4t i 5è de l'Escola Sant Jordi i l'Escola Pau Casals de Montmeló han participat en les sessions que l'ajuntament de Montmeló ha organitzat per iniciar el procés de creació del Consell d'Infants del municipi.

 

L'objectiu d'aquestes sessions és el de donar a conèixer, de forma lúdica i participativa, els drets dels infants envers la participació de les decisions del poble, així com fer reflexionar a l'alumnat sobre les oportunitats de l'acció comunitària. A partir d'un concurs els nens i nenes han hagut de trobar resposta a diferents preguntes: Què és un ajuntament? Qui el presideix? L'alcalde o alcaldessa governa sol/a?

 

Un cop en context, s'ha proposat als infants: us agradaria participar de les decisions del poble? Tots els equips han respost que sí, però també la majoria, ha apuntat que tot i que els hi encantaria, no podien fer-ho pel fet de ser infants. Aquesta ha estat la manera com, compartint reflexions i opinions, s'ha donat lloc a un debat molt interessant per acabar presentant als nens i nenes la fórmula del Consell d'Infants, el qual garanteix el seu dret a la participació.

 

Per finalitzar la sessió, els nens i nenes han expressat les seves opinions, idees i desitjos envers el Consell d'Infants en unes targetes que s'han exposat a la plaça de la Vila en el marc de celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants el passat diumenge 20 de novembre.

 

El passat diumenge 20 de novembre, la plaça de la Vila va acollir una tarda de participació, però també celebració, del Dia Internacional dels Drets dels Infants.

 

La tarda va començar amb activitats diverses on petits i grans van poder gaudir d'un espai de jocs gegants, un berenar deliciós que va preparar l'AFA de l'escola Pau Casals i un taller de maquillatge i disfresses que va fer que la plaça s'omplís de colors i gresca. D'altra banda, el taller de reciclatge va donar idees als més petits per a la reutilització creativa de materials i donar-los així una segona vida.

Tanmateix, el més destacable va ser la projecció d'un mapping a la façana de l'Ajuntament amb els dibuixos que els nens i nenes de 5è i 6è de les escoles Sant Jordi i Pau Casals havien realitzat en el marc del projecte de creació del Consell d'Infants. La ciutadania va poder gaudir d'un espectacle de llum i colors que va transformar l'Ajuntament des de la mirada dels infants acompanyat de les seves veus, les quals es varen poder gravar a la Ràdio Montmeló en el marc de l'entrevista que nens i nenes van fer a l'estudi municipal i que us convidem a escoltar a www.radiomontmelo.catData de modificació: 24/11/2022 13:38:44