Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:53  |  28/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Nova edició del Gran Recapte, divendres 25 i dissabte 26 de novembre

  • El Gran Recapte

    El Gran Recapte

21/11/2022

Aquest 2022 torna la recollida física d’aliments i la participació activa del voluntariat. A Montmeló, les persones encarregades d'aquesta campanya formen part del voluntariat de Càritas Parroquial.

 

  • 25 i 26 de novembre recollida física d’aliments a Montmeló, a l'Àrea de Guissona (c. d'Angel Guimerà) i a Sorli (Ptge. de Milà i Fontanals)  
  • Del 25 de novembre al 6 de desembre donacions monetàries a la línea de caixa dels establiments i al web www.granrecapte.com

 

L’objectiu de la campanya és informar sensibilitzar la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l’any.

 

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments. Amb 13 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

 

El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. Necessitem oli, llet i conserves (peix i verdures). Son aliments que no ens arriben a través de la lluita contra el malbaratament alimentari.

 

L'any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d'aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9 %.

 

L’actual context d'inflació 

Els Bancs dels Aliments catalans es troben en una situació delicada arran de l’actual context d’inflació. El preu dels aliments bàsics ha anat incrementant al llarg de l’any, fins a situar la inflació interanual el mes d’agost, en un 10,2 % a Catalunya; si ens centrem en la partida d’Aliments i Begudes no alcohòliques, l’increment de preus és del 13,8 % (dades INE agost 2022). Alguns dels productes que han patit les majors pujades de preus han estat els bàsics com l’oli de llavors (67%), oli d’oliva (11,6%) , la llet (19,7%), els ous (19,9%), les farines (33,8%) o els aliments infantils (12,6%). Això ha desajustat el pressupost dels Bancs dels Aliments i consegüentment, s’ha hagut de readaptar la quantitat d’aliments distribuïts per persona i mes.

D’altra banda, la progressiva pèrdua de poder adquisitiu per part de les famílies els aboca a una major inseguretat a l’hora de garantir l’accés a una alimentació saludable.

Una campanya com el Gran Recapte és essencial perquè els Bancs dels Aliments puguin omplir el rebost i tenir assegurada la distribució, els propers mesos, de productes tan necessaris com la llet, l’oli o les conserves de peix i verdures.Data de modificació: 24/11/2022 10:50:14