Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:41  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura a Montmeló

  • Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura a Montmeló

    Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura a Montmeló

4/11/2022

Montmeló va commemorar el Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d'estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura a Montmeló, amb un emotiu acte a la Sala de la Concòrdia aquest passat dimecres 2 de novembre.

La Sala de la Concòrdia es va omplir per veure de nou el documental de la sèrie "La memòria del temps", elaborat per l'Ajuntament l'any 2015 que duia el nom de: "El que no està escrit, però va passar". Aquest documental recull una extensa sèrie d'entrevistes a gent de Montmeló que va viure la Guerra Civil i la postguerra.

L'acte va estar moderat i presentat pel mateix alcalde Pere Rodríguez. Després del passi d'aquest documental, en Marcel Comas, que el vam tenir la setmana passada als estudis de Ràdio Montmeló, va fer una interessant xerrada sobre l'estudi que està portant a terme sobre les víctimes de la Guerra Civil i de la Dictadura.

Aquest estudi, tal com va dir al Montmeló sona anterior, recull les víctimes d'aquest període a Montmeló i les circumstàncies en les quals van morir aquestes persones. També va parlar sobre com es va viure tots dos períodes a Montmeló i va convidar a les persones assistents a participar amb documentació o amb testimonis orals per tal de poder complementar aquest estudi que es publicarà en el proper butlletí del CEM i que es presentarà el divendres 18 de novembre.

El documental: "El que no està escrit, però va passar" es pot veure íntegrament en el canal de Youtube de l'Ajuntament de Montmeló o bé es pot accedir a través del web municipal en l'apartat d'actualitat dins del catàleg de publicacions municipals, on a més, podreu trobar-hi la resta de documentals de la sèrie "La memòria del temps".

 

 

 Data de modificació: 04/11/2022 18:18:01