Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:58  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

31 d’octubre; Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura

  • 31 d’octubre; Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura

    31 d’octubre; Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura

2/11/2022

Dimecres 2 de novembre a les 18.30 hores a la Sala de la Concòrdia, Parlem de la Guerra Civil amb motiu de la commemoració el dia 31 d’octubre del Dia Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura.

 

El Ple de l'Ajuntament del mes d'octubre s'ha adherit a la commeració del dia 31 d'octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura i organitza per dimecres 2 de novembre un acte que sota el títol Parlem de Guerra en vol fer difusió.  Es projectarà el documental: "La memòria del temps: El que no està escrit, però va passar" i es farà una xerrada-debat sobre les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura a Montmeló a càrrec de Marcel Comas, del Centre d’Estudis Montmeló.

 

 

L’Ajuntament de Montmeló comparteix els principis de veritat, justícia, reparació i garanties de no repetició que han de presidir les polítiques públiques relatives a la memòria democràtica. La commemoració d’aquests dies de record contribueix, mitjançant el record i la pedagogia, a assegurar la no repetició d’esdeveniments com els esmentats, contribuint a mantenir viu el record del significat i la transcendència dels fets commemorats, i de la dignitat de les víctimes, tant entre la ciutadania actual com en el futur.

 

Les Corts Generals han aprovat recentment la nova Llei de Memòria Democràtica. Aquesta llei contempla, entre moltes altres disposicions, declarar el dia 31 d’octubre de cada any com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop d’estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura, així com declarar el 8 de maig de cada any com a Dia de record i homenatge als homes i dones que patiren l’exili a conseqüència de la Guerra Civil i la Dictadura.Data de modificació: 02/11/2022 18:47:13