Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:04  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Un cementiri més accessible i amb un espai pel dol perinatal

  • Millores en el cementiri: espai de dol perinatal

    Millores en el cementiri: espai de dol perinatal

  • Millores en el cementiri: rampes d'accessibilitat

    Millores en el cementiri: rampes d'accessibilitat

28/10/2022

El projecte d'adequació a la zona de l'antic cementiri ha consistit a eliminar les barreres arquitectòniques per tal que l'espai sigui totalment accessible a les persones amb mobilitat reduïda i molt més còmoda pel públic en general.

 

Les obres efectuades en la part antiga han estat l’enderroc de paviments, murs i graons existents, substituint-los per rampes adaptades i nous paviments que possibilitin recorreguts adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. Aprofitant la nova pavimentació, s’ha substituït també un tram de l'antic clavegueram per les recollides d'aigua, per un de nou més ampli.

 

Per altra banda, a la part nova del cementiri s’ha creat un espai de dol perinatal. La finalitat d'aquesta zona és facilitar el dol a totes les famílies que han patit una pèrdua, i, que a més sigui un espai per donar-los-hi visibilitat, i millorar així la comprensió de la societat. Aquest espai és un lloc de recolliment, pensat per crear un ambient que faciliti la memòria i l'estima.

 

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat a la sessió plenària d’aquest mes d’octubre, una moció de reconeixement al dol gestacional, perinatal i neonatal i comprometent-nos a impulsar mesures per combatre els tabús que hi estan associats, trencar el silenci social i acompanyar les famílies.

 

Una mostra d’aquestes mesures, és l’espai físic destinat al record per les pèrdues perinatals i neonatals, on es podran fer tangibles aquestes pèrdues i on el dolor podrà ser reconegut, també socialment.

 

Al cementiri nou també es modificarà la instal·lació d'enllumenat amb una ampliació de la línia elèctrica i la col·locació de tres noves llumeneres. L'Ajuntament té previst un espai per enterraments no catòlics.

 

Aquestes actuacions a totes dues zones del Cementiri Municipal de Montmeló té un pressupost de 54.000 € i es preveu la seva finalització el 20 d'octubre de 2022.Data de modificació: 28/10/2022 17:57:10