Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:48  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

La ruta “L’estiueig de Carmanyola” es farà el diumenge 23 d'octubre

  • Estiueig de Carmanyola

    Estiueig de Carmanyola

17/10/2022

L'activitat programada pel dia 8 d'octubre amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), una ruta històrica amb el nom de "L'estiueig de Carmanyola", va ser posposada degut al risc de pluja. Tenim ja una nova data per poder gaudir d'aquesta proposta cultural. El dia triat és el diumenge 23 d'octubre a les 11 hores.

"L'estiueig de Carmanyola" és una passejada cultural pels carrers del Montmeló, que ens parla del ric patrimoni modernista i noucentista de la població. En nom de la ruta ens recorda que des de finals del segle XIX Montmeló va ser una de les destinacions més populars per anar a passar les llargues temporades d'estiu. La seva situació, propera a Barcelona, l'existència de l'estació de ferrocarril, els seus paratges naturals i el clima, van propiciar que estiuejants de diferents classes socials triessin Montmeló com a destinació.

Aquesta proximitat va permetre amb el temps que moltes famílies, estiuejants s'establissin al poble amb les seves famílies durant el període estival i anessin a treballar cada dia a la ciutat, tornant al vespre. Per això els habitants de Montmeló anomenaven a aquestes famílies 2estiuejants de carmanyola2.

La ruta ha comptat amb la col·laboració i el treball conjunt del Museu Municipal de Montmeló amb l'Arxiu Municipal i la supervisió científica del Centre d'Estudis de Montmeló (CEM).

L'activitat tindrà el punt de partida a la plaça Joan Miró, just davant del Museu Municipal de Montmeló i finalitzarà a la Torreta, amb un aperitiu, jocs infantils i esportius que practicaven les famílies burgeses modernistes. Tot plegat serà un petit homenatge a la família Campanyà, antics propietaris de la casa. Una nissaga procedent de Barcelona, que arribaren a Montmeló com estiuejants i acabaren sent molt estimats per la ciutadania d'aquell temps, a causa de la implicació que van tindre amb el municipi i la seva gent.

A més el grup de reconstrucció històrica "Llum i Color del 900" acompanyarà a les persones visitants durant tota la visita i realitzarà una desfilada de moda i un pícnic modernista als jardins de la Torreta. Es tracta d'una activitat gratuïta per a tota la família on tothom podrà gaudir de conèixer el patrimoni de Montmeló de primera mà. No hi podeu faltar!

 

 

Més informació:Data de modificació: 20/10/2022 19:33:59