Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:04  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

S’inicien diverses accions en l’àmbit de la salut mental i emocional juvenil a Montmeló

  • Salut mental i emocional juvenil

    Salut mental i emocional juvenil

12/10/2022

Tot i que la pandèmia per Covid-19 sembla haver quedat enrere, els seus efectes en diversos àmbits de la vida continuen presents entre nosaltres. Un d'aquest és l'efecte que ha tingut en l'àmbit de la salut mental i en les relacions socials i comunitàries.

És per això que, amb l'objectiu d'atendre les necessitats sorgides així com d'atorgar la importància que mereix l'atenció a la salut mental, aquest nou curs s'han posat en marxa diverses accions per a la detecció, formació i intervenció en salut mental i emocional dels i les joves, així com per a posar al seu abast espais d'acompanyament emocional.

D'una banda, aquest mes d'octubre comença a l'Institut de Montmeló un programa de detecció, formació i intervenció en salut mental i emocional amb l'alumnat de 2n d'ESO. Tal com apunten els professionals que duen a terme el programa, per les característiques de la seva etapa evolutiva, el col·lectiu juvenil és un dels més vulnerables, però alhora té diferents punts forts que poden ajudar a formar-los en la matèria i intervenir quan sigui necessari.

El programa, que es desenvolupa amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental, consta de diferents fases que tenen per objectiu detectar potencials problemàtiques de salut mental i emocional que afecten els i les joves, així com alfabetitzar en el concepte de salut mental i emocional tant a joves com a l'equip docent del centre educatiu que treballa amb aquests.

D'altra banda, una psicòloga s'ha incorporat a l'equip de professionals que treballa regularment a l'equipament juvenil l'Estació Jove de Montmeló. Després de realitzar una diagnosi al llarg del mes de setembre, comença aquest octubre un programa d'acompanyament emocional amb els i les joves.

Aquest nou espai, actiu cada tarda de dimecres i impulsat per l'Ajuntament de Montmeló, s'entén com un espai comunitari on poder desplegar una relació de proximitat i desestigmatitzar l'acompanyament emocional. La finalitat és que els i les joves disposin d'un espai obert on poder treballar per tal de millorar les dinàmiques de socialització, les formes de comunicació i desenvolupar estratègies de resolució de conflictes personals i comunitaris per millorar l'autopercepció i l'autoregulació.Data de modificació: 13/10/2022 13:02:55