Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:51  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Certamen de lectura en veu alta: Prepara't

  • Certamen de lectura en Veu Alta

    Certamen de lectura en Veu Alta

9/10/2022

Prepara't per participar al Certamen de Lectura en veu alta del Grup Enciclopèdia Activitat adreçada a persones més grans de 25 anys amb les categories de prosa i poesia. Informa't dels tallers, consells, recursos que ofereixen per a fer una major lectura en veu alta.

 

Oficina de Català.- Veualta és el projecte del Grup Enciclopèdia que té la missió de promoure la literatura i la llengua per mitjà de la lectura compartida en veu alta. 

 

Segons estudis científics, la lectura compartida en veu alta comporta implicacions emocionals, socials i d’adquisició de coneixements que potencien i consoliden aspectes cognitius claus per a la infantesa, ladolescència, la joventut i ledat adulta. 

 

Veualta vol aportar nous coneixements sobre els beneficis de la lectura en veu alta per mitjà d’estudis i publicacions i ofereix recursos i formació per a tots els públics. Un dels projectes amb més empenta és el Certamen de Lectura en Veu alta. 

 

El Certamen de Lectura en Veu Alta per a Adults és una iniciativa de Veualta, del Grup Enciclopèdia. Després de divuit anys organitzant amb èxit el Certamen de Lectura en Veu Alta Escolar –coorganitzat amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya–  i ara volen ampliar horitzons i compartir lectures també amb persones adultes. Veualta, del Grup Enciclopèdia, consolida així l’aposta pel foment de la llengua i la cultura catalanes per mitjà de la lectura. 

 

El Certamen de Lectura per a Adults és una activitat dirigida a persones més grans de 25 anys amb les categories de prosa i de poesia. Hi pot participar qualsevol persona, a títol individual, amb un text en català. Les inscripcions seran a principis del 2023, però fins aleshores és important informar-se dels tallers, consells, recursos que ofereixen per a fer una major lectura en veu alta.  

 

A més a més, s’han muntat tallers de formació telemàtica per a millor el ritme, la pronúncia, la vocalització, la velocitat a l’hora de llegir en veu alta. I és que llegir per a un mateix és ben diferent de fer-ho en veu alta, per a un auditori, on no només importa com hom llegeix, sinó també com es comunica, quina és la postura còmoda per llegir, per adreçar-se al públic... tot influeix. 

 

La Fundació Barça i la Fundació Enciclopèdia, dues entitats històricament compromeses amb la difusió i promoció de la llengua i la cultura catalanes uneixen forces i convoquen el Certamen de lectura en veu alta per a joves  per acostar la llengua i la cultura als joves. Aquesta modalitat s’adreça a joves de 16 a 25 anys. 

 

Com en l’esport l’entrenament és fonamental per arribar a l’èxit, també és necessari entrenar el gust per la lectura en català per arribar a tenir una cultura forta i de qualitat. Per això, l’eslògan d’aquesta iniciativa és “Entrenem la llengua”. 

 

Veualta, del Grup Enciclopèdia, consolida així l’aposta pel foment de la llengua i la cultura catalanes per mitjà de la lectura. 

 

El Certamen per a adults - Veualta (lecturaenveualta.cat) Data de modificació: 13/10/2022 18:14:31