Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:04  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Tractament fitosanitari dels pins a Montmeló, divendres 14 d'octubre

  • Típica bossa de processionària

    Típica bossa de processionària

10/10/2022

Divendres 14 d'octubre a partir de les 23h i fins les 5 h de dissabte, es realitzarà un tractament fitosanitari puntual als pins de propietat pública. El tractament consisteix en pulveritzar directament el niu amb un insecticida específic per a la seva eliminació.


Recordem als propietaris de parcel·les on hi ha pins, avets i cedres la importància de prendre les mesures pertinents per evitar irritacions a les mucoses i reaccions al·lèrgiques a persones i animals.


La processionària del pi és un insecte que de manera natural es troba en equilibri als boscos autòctons de l’àrea mediterrània sobre totes les espècies de pins. Cap els mesos de febrer, març i abril les larves abandonen el niu baixant al terra i formant les típiques processons d’enterrament. Un dels problemes més grans que creen aquests insectes, des del punt de vista de la salut humana, es deu a què les larves, disposen en el dors d’uns plecs o sacs on s’amaguen, agrupats, una gran quantitat de diminuts pèls urticants de color taronja.


Quan es molesten les larves o es mouen, s’obren els sacs alliberant-se milers de pèls urticants a l’atmosfera que, si es posen en contacte amb la pell de les persones o animals, produeixen reaccions al·lèrgiques.


En el cas d’urbanitzacions o col·legis amb pins o cedres, els problemes produïts pels pèls urticants poden ser importants, i, per tant, cal dur a terme mètodes de control.Data de modificació: 13/10/2022 13:02:23