Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:06  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Parlar del suïcidi no mata, el silenci si

  • 03-ales.jpg

    03-ales.jpg

14/10/2022

Divendres 14 d’octubre a les 19 hores a la sala de la concòrdia parlarem de suïcidi.  Una taula  rodona moderada pel periodista, locutor i presentador Llucià Ferrer i on participaran, Anna Lara, secretària de la DSAS (Després del suïcidi Associació de supervivents),  Laura  Horcajo,  secretaria de la ACPS ( Associació Catalana per la prevenció del suïcidi), i familiars i amics que han viscut una conducta suïcida o una mort per suïcidi. 

 

Silvia Rodríguez Mallafré.- Segurament no estaria liderant la realització d’una taula rodona per parlar de les famílies i el suïcidi si la meva filla no s’hagués suïcidat.

Segurament no lideraria aquesta iniciativa perquè el suïcidi és un tabú dins de la societat actual, és com un mal lleig, com una vergonya.

Segurament si m’haguessin dit fa 3 anys que la meva filla faria 3 intents de suïcidi fins a culminar l´últim no m’ho hauria cregut

Ningú creu que algú que estima, que està a prop seu, pot decidir treure’s la vida

Volem parlar de quins recursos tenen les famílies i amics al voltant de les persones que es volen suïcidar o que han mort per suïcidi.

Volem parlar de les famílies o amics que no saben que fer ni amb qui parlar quan es troben que alguna persona propera  vol morir o ha mort per suïcidi

T’esperem perquè el suïcidi no mata, el silenci si.

 

 

Què fan a DSAS, Després del suïcidi Associació de supervivents

 

Grups de suport

Els grups de suport estan formats per supervivents a la mort per suïcidi. La missió principal dels grups de suport és acompanyar en el camí del dol per suïcidi. Estan conduïts per Acompanyants, és a dir, supervivents que han elaborat el seu procés de dol.

Els grups de suport s’ofereixen a persones més grans de 18 anys. Les persones s’integren al grup després d’una entrevista individual d’acollida, on es valora la situació de la persona i se li explica la missió de l’associació i la dinàmica dels grups.

Les reunions dels grups són periòdiques, en funció del grup de suport, i l’assistència és voluntària, però es requereix un compromís d’assistència.

 

Informació i acollides

Trobades personals i entrevistes on s’ofereix orientació i també un espai d’escolta.

Informació orientativa per a l’acompanyament del dol per suïcidi: Es sentiments i les emocions. El dol en nens i adolescents.

Bibliografia de lectures per a la reflexió sobre el sentiment de pèrdua

 

Activitats, xerrades i conferències

Fem una tasca de divulgació de la nostra activitat i de com creiem que és la manera més adequada d’afrontar la problemàtica del suïcidi, la seva prevenció, i especialment com donar suport als supervivents. En el marc d’aquesta tasca, entre d’altres activitats, celebrem anualment el Dia Internacional del Supervivent, la Jornada de Portes Obertes de la DSAS, som presents en els mitjans, i fem xerrades i conferències, així com mantenim reunions amb els nostres polítics i governants.

 

Què fan a ACPS,  Associació catalana per la prevenció del suïcidi

El nostre objectiu és reduir la mortalitat per suïcidi a través de la conscienciació social i l’acompanyament de l’entorn. Som un col·lectiu de professionals i voluntaris que hem viscut la conducta suïcida en primera persona i oferim la nostra pròpia experiència com a eina de transformació social.

 

Espai per a familiars

Disposem d’un espai d’escolta activa per familiars o amics que conviuen amb persones en risc de temptativa o ideació suïcida. Us donarem eines per poder acompanyar-los en aquest procés.

 

Espai per a persones en risc

Disposem d’un espai d’escolta activa per a persones en risc que han portat a terme una temptativa o ideació suïcida. T'escoltem per conèixer la teva experiència i poder oferir recursos per tu i el teu entorn. També tenim Grups d'Ajuda Mútua segons demandaData de modificació: 14/10/2022 10:09:58