Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:33  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

La travessa contra les addiccions “TransEinesCat” arriba a Montmeló

  • Xerrada d'Àlex Florensa a la salade la Concòrdia

    Xerrada d'Àlex Florensa a la salade la Concòrdia

8/9/2022

La travessa contra les addiccions "Trans Eines Cat" ha arribat a Montmeló avui dijous 8 de setembre. Les persones participants recorren Catalunya a peu des del passat 23 d'agost. Es tracta d'una quinzena de persones que es troben en fase de desintoxicació, que caminen per desestigmatitzar la drogoaddicció i com activitat complementària al seu procés de rehabilitació.

Impulsada per l'Associació Eines per l'Esport i dirigida pel terapeuta Àlex Florensa, la travessa denominada "Trans Eines Cat" reuneix pacients del Centre Eines Addiccions de Sant Cugat del Vallès que caminaran un total de 800 kilòmetres. Amb un recorregut de 30 kilòmetres diaris, que les persones participants compaginen amb un dietari personal on narren la seva experiència d'unir salut i esport per lluitar contra aquesta malaltia, aquest és el segon any que fan aquesta activitat que defineixen com una teràpia itinerant.

El terapeuta Àlex Florensa, impulsor d'aquesta activitat, ha estat el ponent d'aquesta conferència en la qual ha tractat el tema de l'esport com a eina rehabilitadora. Florensa ha explicat amb tota cruesa la seva experiència com a exalcohòlic i exdrogoaddicte i ha donat una sèrie de pautes per recuperar-se a través de la pràctica esportiva i de la rehabilitació amb professionals. L'alcalde Pere Rodríguez a convidat a Àlex Florensa que, en un curt període de temps faci una xerrada sobre la seva experiència amb les drogues a l'Institut de Montmeló.

 

La travessa "Trans Eines Cat", continua la seva ruta, passarà per 25 localitats catalanes, des del Pirineu de Lleida fins a Ulldecona (Tarragona), on finalitza el 24 de setembre.

 

Més informació

 Data de modificació: 08/09/2022 20:56:17