Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:41  |  28/09/2022

Data i hora oficial

El temps

Conclou l'edició d'enguany de les Nits d’estiu a la Romana de Mons Observans

  • Nits d'estiu a la Romana. Convivium als jardins de la Torreta

    Nits d'estiu a la Romana. Convivium als jardins de la Torreta

  • Nits d'estiu a la Romana. Concert d'àries clàssiques "Amor a Roma"

    Nits d'estiu a la Romana. Concert d'àries clàssiques "Amor a Roma"

  • Nits d'estiu a la Romana. La història novel·lada amb Teres Sagrera

    Nits d'estiu a la Romana. La història novel·lada amb Teres Sagrera

27/7/2022

Aquest mes de juliol s'ha celebrat al Mons Observans la desena edició del certamen "Nits d'estiu a la Romana", que va haver de canviar l’emplaçament de les dues darreres activitats, a causa de l’onada de calor.

 

El tret de sortida el va donar els clubs de lectura de les biblioteques de Montmeló i Montornès del Vallès amb "La història novel·lada". El dia 7 de juliol, l'escriptora Teresa Sagrera va respondre a totes les preguntes de les lectores i lectors de la seva obra "Cabells de gebre: Per bruixa i metzinera".

 

El dia 9 de juliol més de quaranta persones van gaudir del concert "Amor a Roma", un espectacle de cant líric presentat per la pianista Vivina Salisi on les sopranos Belén Garcia i Maria Pitarch juntament amb les mezzoropranos Marta Roca i Maria Isidoro van submergir a tots els assistents en l'apassionant món de l'òpera, amb un recull d'àries i duets evocadors del món clàssic.

 

El 16 de juliol. El tast de vins d'Alella va haver de canviar d'emplaçament per culpa de l'onada de calor. L'acte es va traslladar al teatre Margarida Xirgu de Montornès on la sommelier Rebeca Ruiz va oferir un Enotast amb vins dels cellers Testuan i De les Aus de D.O. Alella, acompanyats amb un maridatge de dues tapes d'alta cuina a càrrec del restaurant La Gourmet-Teca.

 

La cloenda, també va tindre un toc gastronòmic i també va veure alterat el seu emplaçament a causa de les altes temperatures. En aquest cas parlem de l'esperadíssim "Convivium" de Mons Observans que finalment es va celebrar als jardins de la Torreta de Montmeló. Gairebé cent persones van degustar una selecció dels plats, que el cuiner Apici va reunir en el seu llibre "De re coquinaria" al segle I dC, feta pel restaurant Can Candelich. El sopar, tal com marca la tradició, fou ser teatralitzat i va tenir totes les explicacions històriques i tècniques de mans de l'empresa Kuanum.

 

Els organitzadors del certamen, l'han qualificat de molt exitós, malgrat els inconvenients meteorològics que van posar en risc la realització dels dos darrers actes. Per això volen donar les gràcies a tot l'equip tècnic que ha fet possible dur a terme les activitats, així com agrair als artistes participants la seva il·lusió i esforç i a les persones assistents la confiança dipositada.Data de modificació: 27/07/2022 14:09:45