Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:27  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

La Rumba Catalana

  • Rumba Catalana

    Rumba Catalana

25/7/2022

Arriba l'estiu i una bona eina de seguir aprenent català és a través de la música. El Consorci per a la Normalització Lingüística té el seu canal a la plataforma d'Spotify, on hi ha un recull de 23 d'estils musicals i temàtiques molt diverses i amb el català com a fil conductor.

 

 Oficina de Català de Montmeló (CNL) - En total, el canal té més de 1.200 cançons i 3.000 subscriptors. Les llistes estan pensades com a complement per a l'aprenentatge de la llengua, a part de servir com un altaveu que dona a conèixer les creacions musicals en català. I aprofitant que arriba el temps de festa, disbauxa i desconnexió, ha incorporat la nova llista de rumba catalana

 

La llista recull un total de 45 cançons en què s'hi inclouen des de clàssics del gènere fins a referents de l'escena musical actual. Entre els artistes que es consideren pioners de la rumba hi destaquen noms com Gato Pérez o Peret. També s'hi inclouen grups considerats referencials per la crítica com La Troba Kung-Fú, Sabor de Gràcia o Los Manolos. Finalment, també destaquen grans protagonistes de la rumba catalana dels últims anys com La Banda del Panda, La Pegatina o Gertrudis. 

 

El recurs digital recull més de 1.200 cançons i té més de 3.000 subscriptors. Les 23 llistes destaquen per tenir una gran varietat d'estils i temàtiques per viure en català a través de la música. El contingut de la pàgina web creixerà amb la publicació de més llistes de reproducció, cançons en català i altres recursos musicals. 

 Data de modificació: 27/07/2022 13:51:21