Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:27  |  28/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Montmeló amplia la col·laboració amb el municipi gallec de Burela amb la Fira del Bonítol

  • Presentació de la Fira del Bonitol de Burela al circuit

    Presentació de la Fira del Bonitol de Burela al circuit

  • Presentació de la Fira del Bonitol de Burela al circuit

    Presentació de la Fira del Bonitol de Burela al circuit

  • Presentació de la Fira del Bonitol de Burela al circuit

    Presentació de la Fira del Bonitol de Burela al circuit

20/7/2022

La pesca del bonítol i el circuit de Montmeló són dos conceptes que per separat no tenen cap punt en comú. Però si fiquem pel mig la fàbrica Cucurny, tot queda lligat, ja que a Burela, el poble de Galícia amb el millor bonítol del Nord del món, es va instal·lar la Cucurny l'any 1901.


Posteriorment. l'any 1914 la Curcurny va obrir fàbrica a Montmeló. L'any 2020 el Museu de Montmeló va realitzar una exposició històrica sobre aquesta fàbrica i es va obrir per primera vegada el contacte entre els consistoris de Burela i Montmeló, amb  motiu de les Jornades Europees del Patrimoni. A partir d'aquest moment tots dos municipis han tingut una estreta relació i amistat que va culminar la setmana passada en la presentació de la Fira del Bonítol de Burela al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Divendres 15 de juliol, l’alcalde de Burela acompanyant de diferents representants de la Confraria de Pescadors, van visitar Montmeló per fer la presentació de la Fira del Bonítol que se celebra el primer cap de setmana d’agost en aquest municipi gallec. A l’acte hi van assistir unes 50 persones que a banda de conèixer Burela i com es pesca el bonítol van poder tastar diferents plats on l’ingredient principal era el bonítol de Burela i que havien estat elaborats per la Carnisseria Manils.


L'alcalde de Burela va explicar en què consistia la Fira del bonítol i perquè es considera aquest preuat producte com el millor del món. L'acte també va comptar amb una historiadora de Burela que va detallar a les persones assistents com és aquest poble de la costa de Galícia i per descomptat, amb representants de les diferents entitats pesqueres que organitzen la fira i que van explicar detalladament com es realitza la pesca del bonítol.


Tothom va quedar molt satisfet, especialment després de degustar els diferents plats preparats amb bonítol de Burela per a l'establiment guanyador del concurs de tapes de Montmeló. Tal com va dir l'alcalde de Montmeló, amb aquest acte s'estrenyen encara més els llaços entre tots dos pobles per futures col·laboracions.Data de modificació: 21/07/2022 09:37:36