Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:21  |  12/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Les monitores i els monitors del Casal d'estiu, referents de la llengua catalana

  • Català al Casal

    Català al Casal

18/7/2022

El casal d’Estiu és un espai lúdic per desconnectar de la rutina, per jugar, per conèixer gent i per gaudir de l’entorn, ja sigui anar a la piscina, voltar pel poble o fer una excursió a la Torreta.

 

Oficina de Cataqlà de Montmeló (CNL) - Enguany el Casal s’ha omplert de canalla de totes les edats i de joves que els motiven a descobrir, a aprendre i passar-s’ho bé com a bons monitors i monitores que són i durant 5 setmanes els nens i nenes de Montmeló poden formar part d'aquesta activitat.

 

L’Oficina de Català s’ha acostat al Casal per visitar els monitors i monitores i fer-los unes sessions de sensibilització pel que fa a l’ús de la llengua en aquest espai lúdic. Tothom sap que disposem de dues llengües oficials, però el català és la llengua pròpia. S’ha de donar suport a aquells infants que tenen el castellà o altres llengües en arribar a casa i el català queda arraconat només per a l’escola. Ha d’haver-hi una atenció a la diversitat a fi que tothom se senti còmode fent servir el català per arribar a ser persones qualificades. 

 

L’objectiu és que tothom tingui les mateixes oportunitats i domini tant el català com el castellà. I el Casal pretén ser una continuïtat de l’escola per aprendre i descobrir, és per això que aquestes xerrades han servit perquè els joves siguin conscients que ells són els referents de la quitxalla i la llengua és l’eina de comunicació per excel·lència que els ajuda a ser persones i valorar-los. 

 Data de modificació: 19/07/2022 11:07:21