Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:14  |  28/09/2022

Data i hora oficial

El temps

Mapes interactius i reptes geogràfics per conèixer Catalunya

  • Mapes interactius i reptes geogràfics per conèixer Catalunya

    Mapes interactius i reptes geogràfics per conèixer Catalunya

15/7/2022

Vivim a Catalunya, però la coneixem prou? Sabem on para la Quar? Quants habitants té Vilamòs? Quina és la capital de la comarca de les Garrigues? 

 

Oficina de Català de Montmeló (CNL) - Us proposem nous reptes geogràfics que amb un sol clic al mòbil podem anar superant per descobrir el país. Són jocs per a aquelles persones amb ganes de reconèixer les comarques que té Catalunya, poder jugar i posar-se a prova a través d’un clic al mòbil. 

 

 

Mapes interactius

 

La plataforma Didactalia té l’objectiu d’ensenyar a mida que juguem, descobrir mentre aprenem i tot amb un clic del teclat. Té un gran ventall de jocs interactius per posar-nos a prova geogràficament: des de capitals d’Europa al relleu d’Espanya, des de les comunitats autònomes de la Península a les comarques de Catalunya... tot són reptes que posen a prova els nostres coneixements que hem arraconat d’ençà que vam estudiar socials a l’escola. 

 

Quantes comarques té Catalunya? Juguem a conèixer-les? Un cop entrem al joc http://breu.cpnl.cat/mapa , se’ns desplega el mapa de Catalunya tot fragmentat en comarques i a mida que ens marquen una n’hem de dir la seva capital. El temps passa volant, els segons van mostrant la nostra lentitud i si finalment l’encertem, endavant! Però si desconeixem la capital de la comarca, encara tenim 2 possibilitats més a veure si som capaces d’encertar-la. Els nervis a flor de pell. 

 

 

Més o menys

Aquest joc ens proposa dues poblacions i hem de triar quina d’elles té més habitants; si la sabem, guanyem punts, si no l’encertem hem perdut la partida. Per començar, podem estrenar-nos dins de la nostra comarca,  així per exemple ens demanarà on hi ha més habitats  a Gualba (1585 habitants) o a Santa Maria de Palautordera? A Santa Maria de Palautordera o a Caldes de Montbui? D’aquesta manera, de forma aleatòria ens aniran apareixent pobles i ciutats i n’hem de triar entre les dues proposades per esbrinar quina té més població.

 

I per a les jugadores i jugadors més agosarats, podem arriscar-nos a tot Catalunya, sense distinció de comarca i formular-nos quin el nombre d’habitants dels 947 municipis del Principat amb els quals s’ha muntat el joc. Sembla senzill, però quan es comença a jugar, ja no hi ha volta de full i no pots parar de posar-te a prova a endevinar entre les poblacions que et van proposant i alhora ser conscient de les idees preconcebudes que tenim sobre moltes poblacions. 

 

 

 Data de modificació: 27/07/2022 13:49:33