Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:56  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Ajuts per als projectes de foment del català: s’acaba el termini de subvencions

  • Ajuts per als projectes de foment del català

    Ajuts per als projectes de foment del català

4/7/2022

El Departament de Cultura, a través de la Secretaria de Política Lingüística i la Direcció General de Cultura Digital, dona uns ajuts per als projectes de foment del català duts a terme per entitats sense ànim de lucre. El 14 de juliol s’acaba la convocatòria adreçada a qualsevol entitat local que potenciï i treballi la llengua entre els membres que en formen part.  

 

L’objectiu d’aquesta línia de subvenció és promoure actuacions preferentment en els àmbits laboral i empresarial, digital, sociosanitari, cultural, esportiu i del lleure. També inclou actuacions que afavoreixin l’ús de la llengua, com tallers, grups de conversa, i accions de sensibilització. L’import previst per a aquests ajuts és de 600.000 euros. 

 

Alguns d’aquests projectes s’han fet per primera vegada com el Concurs de vídeos i mems humorístics en català (Associació Festival Còmic), el Compendium (CICAC), la subtitulació de recursos audiovisuals en català per millorar l’ocupabilitat de les persones amb sordesa (ACCAPS), i altres són projectes amb diverses edicions, com el ‘T’agradarà llegir en català’ (APPEC Editors de Revistes Digitals), els Premis E-Tech (AENTEG), el Premi Llengua Nacional (Associació Llengua Nacional), el Xerrem Junts (CAL), les mentories per a la inclusió del jovent tutelat i ex tutelat (Associació Punt de Referència). 

 

Paral·lelament el Departament de Cultura ofereix uns ajuts per a la incorporació de la llengua catalana en productes tecnològics i videojocs amb l’objectiu de promoure l’ús del català en l’àmbit tecnològic. Aquesta convocatòria s’adreça a les empreses que vulguin oferir productes digitals amb versió en català, el termini s’acaba, també, aquest dijous, 14 de juliol. 

 

Aquesta convocatòria d’ajuts respon a la necessitat que hi hagi disponibilitat de productes tecnològics en català per als ciutadans que trien aquesta llengua d’ús: el 45,7 % dels ciutadans de Catalunya tenen configurat el mòbil en català i el 46,4 % el sistema operatiu de l’ordinador i el 40,2 % el de la feina, i el 43,3 % la tauleta tàctil segons la darrera enquesta oficial sobre les TIC a la llar. 

 

Qui estigui interessat pot demanar informació a la pàgina de la Generalitat de Catalunya o clicant a l’enllaç Subvencions. Llengua catalana (gencat.cat) Data de modificació: 04/07/2022 11:10:51