Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:58  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

En el Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica, fes un gest per l'ELA!

  • Fes un gest per l'ELA! Ajuntament de Montmeló

    Fes un gest per l'ELA! Ajuntament de Montmeló

21/6/2022

Avui 21 de juny és el Dia Mundial de l'ELA, i des de l’Ajuntament ens hem sumat a aquesta campanya per donar a conèixer l'Esclerosi Lateral Amiotròfica idonar suport a les persones afectades i als projectes que porten a terme a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls.

 

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA. La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.

 

Us animem a tots a pujar una fotografia fent el Gest per l’ELA a les vostres xarxes socials amb l'etiqueta #fesungestperlela. Podeu utilitzar també altres etiquetes com #diamundialela #fundaciomiquelvalls i #ela, a més també ens podeu etiquetar a les xarxes socials: @fmiquelvalls (Facebook, Twitter i Instagram)

 

Animem a tothom a fer un Gest per l’ELA!

 

 Data de modificació: 22/06/2022 20:03:34