Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:22  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Situació de risc per previsió de superació del llindar d'ozó troposfèric

  • Situació de risc per previsió de superació del llindar d'ozó troposfèric

    Situació de risc per previsió de superació del llindar d'ozó troposfèric

17/6/2022

La Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l'Aire, comuniquen que avui hi ha previsió que es pugui superar el llindar d'informació d'ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic a la zona de qualitat de l'aire de la Catalunya Central, la Plana de Vic, el Vallès-Baix Llobregat, les Comarques de Girona i el Pirineu Oriental.


Els grups que poden ser més sensibles són les persones amb asma o altres malalties de les vies respiratòries o cardíaques, les que fan exercici físic a l'aire lliure, especialment a les hores en què els nivells d'ozó són més alts, els infants i la gent gran.


D'acord amb les recomanacions de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, com a mesura preventiva cal renunciar a fer esforços corporals a l'aire lliure que no siguin usuals, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es duen a terme dins el període en què els nivells d'ozó són més alts.


Per aquest motiu, s'ha fet arribar la recomanació als centres d'ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives del municipi, que renunciïn a fer activitats que suposin esforços corporals a l'aire lliure durant les hores previstes de superació del llindar d'informació d'ozó en aquest municipi.


Podeu obtenir més informació a la web www.gencat.cat


D'altra banda, es poden consultar els nivells que enregistren les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) al següent enllaçData de modificació: 17/06/2022 19:23:16