Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

08:29  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

15 de juny: Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i els maltractaments a les persones grans

 • Prou Maltractar-me 2

  Prou Maltractar-me 2

 • Prou Maltractar-me 3

  Prou Maltractar-me 3

 • Prou Maltractar-me 4

  Prou Maltractar-me 4

 • Prou Maltractar-me 5

  Prou Maltractar-me 5

10/6/2022

L'objectiu d'aquest dia és crear una consciència social i política per combatre aquesta xacra social inacceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir.

 

El 19 de desembre de 2011, les Nacions Unides van reconèixer l'abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones i una qüestió que mereix l'atenció de tota la comunitat internacional. Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran de 2002, el maltractament envers les persones grans es defineix com l'acció única o repetida, o la manca d'una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).

 

Cada 15 de juny se celebra aquest Dia Mundial que, entre els seus objectius, es planteja incrementar la consciència pública internacional sobre la violència i l'abús contra la gent gran, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

 

L'any 2021, l’ Oficina de la Gent Gran Activa de la Secretaria d’Afers Socials i Famílies, conjuntament amb la Xarxa de Territoris per l’Envelliment Actiu, va realitzar el vídeo que podeu veure a continuació amb l'objectiu de despertar consciències tot animant a dir "Prou!" a les situacions de maltractament a les persones grans.

 

Vídeo #PROU 

 

 

Si pateixes o detectes una situació d'abús o matractament, comunica-ho a serveis socials, serveis sanitaris o cossos de seguretat del teu municipi.

 

 • Serveis Socials, telèfon 93572 00 00, de dilluns a divendres de 8 a 14.30 h
 • Policia Local, telèfon 935720300, de dilluns a diumenge


Data de modificació: 13/06/2022 18:53:01