Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:16  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Montmeló compta amb una màquina RECICLOS que recompensa per reciclar

  • màquina RRECICLOS recompensa per reciclar

    màquina RRECICLOS recompensa per reciclar

26/5/2022

Els veïns i veïnes de la localitat podran obtenir premis sostenibles i socials en reciclar les llaunes i ampolles de plàstic de begudes a la màquina que hi ha al Pavelló d’Esports. Amb els punts obtinguts en reciclar, els usuaris podran donar-los a crear el primer Bosc RECICLOS, per replantar i recuperar una zona incendiada o degradada.

 

La proposta de la  màquina de retorn d’envasos amb incentius, va ser el projecte guanyador dels Pressupostos Participatius 2021, i contemplava la instal·lació de màquines on es poguessin retornar envasos de plàstic a canvi de descomptes en serveis o compres al municipi. La finalitat d'aquesta proposta era incentivar a la població a fer un bon tractament dels residus i deixalles i fomentar el reciclatge i evitar l'abocament de deixalles al carrer. Amb la introducció d'aquestes màquines depositadores d'envasos la ciutadania podrà bescanviar envasos per incentius.

 

Les instal·lacions del Pavelló d’Esports tenen avui una de les màquines RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) d'Ecoembes, que premia el compromís amb el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes. D'aquesta manera, els veïns i veïnes que passin pel pavelló podran continuar reciclant fora de casa les llaunes i ampolles de plàstic de begudes que consumeixin, facilitant la circularitat d'aquests residus, és a dir, que es tornin a convertir en nous envasos o productes després del reciclatge.

 

A l’utilitzar aquesta màquina, les persones usuàries rebran punts amb els quals podran ajudar a millorar l'entorn dels qui més ho necessiten. Per exemple, podran donar els punts RECICLOS que obtinguin al reciclar a projectes com el Bosc RECICLOS, per replantar i recuperar una zona incendiada o degradada.

 

“L’acció de reciclar, que és tan fàcil com separar i tirar les escombraries que produïm diàriament en un contenidor o un altre, té un gran impacte positiu: l’estalvi d’energia i reducció de la contaminació; la disminució del consum de recursos naturals; evita l’ús d’abocadors i permet la creació de nous llocs de treball. Per tal de conscienciar a la ciutadania de la importància del reciclatge i que si tothom reciclés de manera correcta en disminuiria el cost, cal fer accions que arribin a tothom. Des de l’equip de govern i del Consell de Poble, impulsor dels Pressupostos Participatius i amb l’aval de la ciutadania, s’ha considerat que l’incentiu del reciclatge és una bona manera de fer-ho”, ha declarat Imanol Martín, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament .

 

“El reciclatge ha de ser present en tots els àmbits de la nostra vida, per això és important que aquest hàbit continuï evolucionant i arribi a tots els llocs on hi hagi una gran afluència de gent. Gràcies a la implantació de la màquina de RECICLOS a Montmeló, tothom que passi per les seves instal·lacions podrà rebre recompenses cada vegada que recicli”, ha declarat Xavier Balagué, gerent d'Ecoembes a Catalunya.

A més del consistori municipal, el circuit de Montmeló també disposa d'una màquina de RECICLOS a les seves instal·lacions. D'aquesta manera, cada cop són més els habitants i visitants de la localitat catalana els que poden contribuir a tenir cura del seu entorn més proper, i del seu veïnat, a través d'aquest sistema de reciclatge pioner.

 

 

Així funcionen les màquines RECICLOS

Per fer ús d'aquesta màquina, els ciutadans només s'han de descarregar l'app gratuïta RECICLOS, dipositar-hi totes les llaunes i ampolles de plàstic de begudes i, en acabar, escanejar el QR que mostrarà la màquina.

 

En fer-ho, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses disponibles, com és, en el cas de l'ajuntament de Montmeló, lliurar-los a Banc d'Aliments o col·laborar amb el Bosc RECICLOS, per replantar i recuperar una zona incendiada o degradada . Aquests punts tindran un límit setmanal per tal que els ciutadans no només reciclin més i millor els seus envasos, sinó que consumeixin de manera responsable.Data de modificació: 27/05/2022 14:55:18