Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:50  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Kaji Manga, manga en català

  • Kaji Manga, manga en català

    Kaji Manga, manga en català

21/5/2022

La directora editorial de La Galera, Pema Maymó, i Joan Abella, director del grup Enciclopèdia s’han posat les piles a fi de donar manga en català a aquells joves  i no tan joves que llegeixen aquest tipus de literatura alternativa, per això han creat Kaji Manga, un nou segell de manga en català. 

 

Oficina de Català (CNL) - Els darrers anys han vist un augment sense precedents de la publicació i el consum de manga a Espanya: la web especialitzada MangaLand indica que el 2021 es van publicar 1.033 volums de manga, quan el 2019 només se n’havien publicat 838 (i ja marcava una xifra rècord aleshores). Malgrat aquest creixement en xifres, la quantitat del manga publicat en català continua sent anecdòtica: el 2021 només es van publicar 39 títols en català.   

 

 D’aquesta manera, Kaji Manga proposarà una sèrie de títols que abastaran les diverses demografies de les publicacions japoneses, des del shonen i el seinen al shojo i el josei, passant pel Boys Love i el Yuri, per tal d’apropar tot el ventall d’experiències lectores possibles al lector català. Igualment, també oferirà diversos gèneres, com el slice of life, la ciència-ficció, la fantasia i les històries romàntiques. En total, Carles M. Miralles, editor del nou segell, calcula que Kaji Manga publicarà entre 60 i 70 títols per any, i els primers títols arribaran aquesta tardor a les llibreries.   

 

Per a l’editor Carles M. Miralles, "Kaji Manga també té la intenció de construir un mercat de manga en català que se sostingui en els seus propis fonaments, sense haver de buscar sempre el suport d’altres mitjans, com l’animació televisiva, o idiomes, i sense haver de convertir-se, com fins ara, en una barca petita que va a remolc dels altres".  

 

“Kaji” significa “timó” en japonès. Un nom triat per no oblidar-se de la vinculació del grup editorial amb els més joves. «Buscàvem una paraula que fos una picada d’ullet a La Galera i res millor que un “timó” ferm per començar aquesta aventura», explica Pema Maymó, directora editorial de La Galera i responsable del projecte.  

 Data de modificació: 23/05/2022 11:54:56