Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:44  |  04/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Col·locació d'equips de monitoratge en continu de concentració relativa de COV (compostos orgànics volàtils)

  • Equip de monitoratge en continu de concentració relativa de COV

    Equip de monitoratge en continu de concentració relativa de COV

23/5/2022

Durant el mes de maig s'han instal·lat cinc equips de monitoratge en continu de concentració relativa de COV (compostos orgànics volàtils) a l'aire, en diversos punts del municipi.

Els COV's son els reponsables dels episodis d'olors desagradables que puntualment es registren, especialment en èpoques de calor. Amb aquest equips es recolliran dades de l'estudi sobre olors i contaminació que es porta a terme conjuntament, dins del marc del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Montmeló i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquests equips s'han col·locat en punts estratègics per a poder recollir la major informació possible quan esdevenen episodis d'olors, caracteritzar-los i extreure conclusions del seu origen probable.

Des de la seva col·locació, els equips estan prenent dades de la concentració relativa de COV a l'aire. Durant els dos primers mesos es considera que estaran en fase de prova i ajustament, i que a partir del mes de juliol recolliran mostres de manera automàtica quan es detecti un episodi.

Amb la informació recollida i l'obtinguda dels ciutadans s'aniran concretant els resultats de la segona fase d'estudi.


Data de modificació: 23/05/2022 12:54:53