Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:42  |  28/09/2022

Data i hora oficial

El temps

Dia internacional contra la LGBTI-fòbia

  • Dia internacional contra la LGBTI-fòbia

    Dia internacional contra la LGBTI-fòbia

  • Dia internacional contra la LGBTI-fòbia

    Dia internacional contra la LGBTI-fòbia

17/5/2022

Infografia amb motiu del Dia internacional contra la LGBTI-fòbia >>>

 El 17 de maig de 1990 l’OMS va suprimir l’homosexualitat del llistat de malalties mentals. Consegüentment, es va establir aquesta data com a Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia.

 

En tots aquests anys, s’ha produït avenços pel que fa als drets de les persones del col·lectiu LGBTI+. Un exemple n’és la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que té l’objectiu d’assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.  

 

Tot i així se segueixen produint discriminacions que no permeten al col·lectiu una vida plena. Segons dades dels Mossos d’Esquadra, s’han registrat a les Àrees Bàsiques Policials (ABP) de Granollers i Mollet del Vallès un total de 9 fets delictius el 2020 i 12 fets delictius el 2021, categoritzats com a delictes d’odi i discriminació per raó de LGBTI-fòbia. Els delictes d'odi són infraccions penals on se selecciona la víctima, el lloc o l’objecte de la infracció per la seva pertinença -real o suposada- a un grup per raó de la seva raça, origen nacional o ètnic, l’idioma, la religió, la minusvalidesa física mental, l’orientació sexual o altres factors similars.Data de modificació: 20/05/2022 14:42:03