Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:22  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

L’Agrupa inicia els actes de celebració del seu 45è aniversari

  • L’Agrupa inicia els actes de celebració del seu 45è aniversari

    L’Agrupa inicia els actes de celebració del seu 45è aniversari

  • L’Agrupa inicia els actes de celebració del seu 45è aniversari

    L’Agrupa inicia els actes de celebració del seu 45è aniversari

15/5/2022

Dissabte 14 de maig van començar els actes de celebració de l'aniversari de l'entitat que es va fundar l'any 1976

 

Els actes es van obrir amb un dinar popular, en el que un total de 90 persones van gaudir d'una fideuà d'aniversari, seguida d'una tarda d'actuacions on no podia faltar el pastís i el brindis que cantat per la Coral, i amb els parlaments de la presidenta de l'entitat i de l'alcalde, van servir per desitjar llarga vida a l'entitat.

 

L'origen de l'Agrupa, Associació Cultural de Montmeló el trobem a principis de la dècada dels setanta del segle passat on els primers anys van ser clau en la recuperació de la cultura catalana al municipi, mitjançant audicions, ballades i aplec de sardanes a l'antic local del Sindicat, on ara hi ha el Casal de la Gent Gran. No obstant això, les sardanes a Montmeló ja formaven part d'una secció de la Asociación de Cabezas de Familia.

 

A finals dels anys setanta es va crear un grup de teatre amb la intenció de preparar "Els Pastorets" de Folch i Torres i es va recuperar el Ball de Gitanes del que hi ha constància que es ballava a la nostra població des de 1834. És a partir d'aquest moment que l'entitat es converteix en un referent de l'activitat cultural a Montmeló, referent que encara perdura, amb l'organització d'activitats com ara sessions de cinema, excursions, jocs infantils, etc. i les seccions de l'entitat: les Colles, els Castellers, els Ballets Populars, el teatre amb joves del poble, la petanca, etc., algunes de les quals s'han mantingut en aquest llarg temps i d'altres han desaparegut.

 

Actualment, l'entitat compta amb més de 200 persones associades i amb les seccions de la coral, teatre, gitanes i sardanes en funcionament.Data de modificació: 20/05/2022 14:40:24