Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:16  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Pel maig, exàmens a raig

  • Exàmens de català

    Exàmens de català

6/5/2022

Pel maig, cada dia un raig! Això és el que diu el refrany popular. Aquest mes de maig plou, fa sol i comença la calor. És l’època de les flors, dels insectes, de l’arribada d’alguns ocells migratoris i dels exàmens. Sí, sí... durant el mes de maig, la Direcció General de Política Lingüística programa els exàmens oficials per obtenir el certificat de català dels diferents nivells de català. 

 

Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) - A principis d’any, la Generalitat, obre la convocatòria d’inscripció a les proves de català amb l’objectiu de tenir-ho tot a punt per al maig: proves, distribució d’examinands, d’examinadors, poblacions, espais...Però aquest any la situació ens ha agafat desprevinguts perquè al marge de les proves habituals de català que es fan (són els nivells A2, B1, B2, C1 i C2), Educació ofereix als docents 2 anys per acreditar el nivell C2 de català. És el nivell superior, el qual exigeix saber comunicar-se oralment i per escrit amb naturalitat, fluïdesa, adequació i saber adaptar-se a situacions complexes de l’àmbit públic, acadèmic i professional. 

 

Per això, durant tots els dissabtes de maig, i algun del més d’abril i juny, s’estan fent les proves de català del nivell C2, primer la part escrita i ara es passa a la part oral. Això ha implicat buscar més poblacions per poder fer l’examen i sobretot, preparar més personal per examinar tothom qui s’hi hagi inscrit. 

 

Enguany gairebé 7000 persones s’han presentat a l’examen del nivell C2 de català i els inscrits han augmentat un 192% pels canvis exigits per Educació. El Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL)  també ha atès la demanda aquest abril passat, amb una oferta de 32 cursos en línia, amb 632. Seran altres usuaris que s’examinaran a juny a part de tots els que s’examinen ara.

 Data de modificació: 06/05/2022 09:49:18