Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

08:34  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

El FITKAM, festival infantil i juvenil de teatre, celebra la novena edició programant 26 espectacles a Montmeló

 • Roda de premsa als jardins de La Torreta, del FITKAM 2022

  Roda de premsa als jardins de La Torreta, del FITKAM 2022

 • Actuació de "Pentina el Gat" als jardins de La Torreta, a la presentació del FITKAM 202

  Actuació de "Pentina el Gat" als jardins de La Torreta, a la presentació del FITKAM 202

4/5/2022

El Fitkam torna a la primavera, els dies 28 i 29 de maig, en 7 espais de Montmeló, i recupera els espais previs a la pandèmia. Entre les novetats principals hi ha el cicle ‘Dones i Circ’, l’espectacle inaugural quatre estrenes d’espectacles i la recuperació dels espais exteriors i dinars populars.

 

L’espectacle inaugural anirà a càrrec del Col·lectiu Mur que mostrarà per primer cop ‘De tu a tu’, una peça de circ inclusiu i experimental creada de manera col·laborativa entre diferents artistes del món del teatre i del circ. L’espectacle anirà acompanyat de dues activitats paral·leles, com uns tallers de circ i un documental, que es projectarà durant tot el dia.

 

L’Ajuntament de Montmeló ha presentat avui en roda de premsa la novena edició del Fitkam, el festival infantil i juvenil de teatre, que torna a la primera, l’últim cap de setmana de maig, els dies 28 i 29. L’acte ha comptat amb la participació de Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló, Ariadna Ojeda, regidora de cultura, Marta Martí i Montse Homs, directores artístiques del festival. La companyia Pentina el Gat ha posat el toc fresc i alegre de teatre i música, mostrant un tastet del seu nou espectacle, que s’estrena al Fitkam, ‘Pista si us plau’. 

 

Montmeló tornarà a omplir-se d’arts escèniques acollint 26 espectacles en 37 funcions, de gèneres tan diversos com el teatre, el circ, clown, instal·lacions, titelles o música. El festival es celebrarà en diferents espais interiors i exteriors del municipi, oferint una oferta variada en gran, mitjà i petit format. A més, després de dos anys marcats per les restriccions de la Covid, enguany hi haurà de nou els dinars populars als Jardins de la Torreta. 

 

En aquesta novena edició, l’organització manté la voluntat de convertir la localitat en una gran festa del teatre familiar, on tothom hi tingui cabuda, tant famílies, com persones programadores i professionals, i refermar-se com un esdeveniment referent dins del sector. El Fitkam 2022 ofereix una programació diversa en disciplines artístiques, amb una mirada inclusiva, i manté la proximitat i l'essència del festival, que facilita al públic l'assistència a tots els espectacles. 

 

 

Programació i novetats

 

El festival estrena enguany direcció artística, la Marta Martí i Montse Homs, agafen il·lusionades el relleu a l’Agustí Coll. Les dues compten amb una àmplia trajectòria, de més de 20 anys, dins del teixit artístic i cultural arreu del territori.   

 

La nova direcció artística es mostra optimista i engrescada amb la programació d’aquesta edició, que han pogut elaborar gràcies al centenar de propostes rebudes. La graella la formen un total de 26 espectacles repartits en 37 funcions, 3 més que la darrera edició, destaquen que és una graella rica i diversa, amb una aposta en donar espais a propostes compromeses a nivell social com ‘De tu a tu’, ‘The dreamers’ o ‘Jam’. Pel que fa als espais, tornaran els espectacles a l’exterior, tant als Jardins i l’Amfiteatre de la Torreta, com a la plaça de la Vila. La resta d’espais interiors són la Sala de la Concòrdia, el Museu, el Teatre de l’Agrupa i la Sala Polivalent. 

 

Entre les novetats que han destacat, hi ha el cicle ‘Dones i Circ’ un circuit de tres espectacles protagonitzat per les artistes Silver & Gols, Sara Pons i The Sistars i busca visibilitzar la presència de les dones en aquesta disciplina artística. 

 

En aquesta edició hi haurà quatre estrenes de quatre gèneres diferents, per una banda, la companyia Pentina el Gat presentarà el seu espectacle itinerant, que anirà de la plaça de la Vila als Jardins de la Torreta. Un show que busca convertir els carrers i les places en una pista de ball, per poder aterrar el seu gran coet. La Sala Polivalent acollirà els altres nous espectacles. L’espectacle inaugural anirà a càrrec del Col·lectiu Mur que mostrarà per primer cop ‘De tu a tu’, una peça de circ inclusiu i experimental creada de manera col·laborativa entre diferents artistes del món del teatre i del circ. La veterana companyia Teatre Mòbil visita de nou el Fitkam per presentar el seu nou espectacle de pallassos, ‘L’odissea del riure perdut’, pensat per fer riure a tota la família, canalla i adults. I, finalment, Compagnie du sarment portarà una proposta innovadora ‘La tenda – Fantasia nocturna per a dues actrius, un músic, un videoartista i uns quants monstres’, una obra que aborda la por des d’una mirada diferent, amb una escenografia, música acusmàtica en directe i vídeo gegant en temps real, fan que el públic visqui una aventura en viu i singular. 

 

 

Espectacles Fitkam 2022 

 

Dissabte, 28 de maig de 2022

 • ‘Win-Do-W’ de Cia Sara Pons (pallassos)
 • ‘El conillet que volia pa de pessic’ de Cacauet Teatre (titelles)
 • ‘La Maleta’ de Nan Valentí (teatre), ‘Winter’ de Silver & Cold (circ)
 • ‘Muuuun’ de La Curiosa (multidisciplinar)
 • ‘Pista, si us plau’ de Pentina el Gat (itinerants)
 • ‘De tu a tu’ del Col·lectiu Mur (teatre)
 • ‘Vols jugar?’ de La Dona del Sac (teatre i música)
 • ‘Oh, uh, ah, ei! Terra – Aigua – Foc – Aire’ de L’Autèntica (teatre)
 • ‘Le Voyage’ de JAM (pallassos), ‘Oveja Negra’ de Duo Laos (circ), ‘Hotel Bucarest’ de TotalCirc (circ)
 • ‘L’odissea del riure perdut’ de Teatre Mòbil (pallassos). 

 

Diumenge, 29 de maig de 2022

 • ‘Dins el cau del Tabalet’ de Farrés Brothers i Cia (titelles)
 • ‘Manera de parlar’ de Teatre Nu (teatre), Kasumay de Circ Los (circ)
 • ‘The Dreamers’ de Raquel Moron (instal·lació inmersiva)
 • ‘Lumière’ de Addaura Teatre Visual (teatre)
 • ‘La tenda – Fantasia Nocturna per a dues actrius, un músic, un videoartista i uns quants monstres’ de ‘Compagnie du sarment’ (teatre)
 • ‘La pilotada’ de Circ de Jocs (instal·lació)
 • ‘Les sistars’ de Dia, Ma Aspetta (circ)
 • ‘Johana i el Sud’ de Cicuta (teatre)
 • ‘L’arbre de la vida’ de Aboon Teatre
 • ‘Giramondo’ de El negro y el flaco (circ i teatre)
 • ‘Fili Busters’ de Mortadelo & Manzani (circ)
 • ‘Atreveix-te’ de Landry (música). Venda d’entrades

 

Les entrades es poden comprar des d’avui per internet a través del portal Entràpolis fins el dia 27 de maig. El dissabte i el diumenge, 28 i 29 de maig de 9:30h. a 17h, es podran adquirir al Punt d’Informació del festival, que estarà ubicat a l'Ajuntament de Montmeló (Plaça de la Vila, 1).

 

El preu de l'entrada és de 3€ per als adults i 2,5€ per menors d’edat. De nou, hi ha l’opció de comprar un abonament de 6 entrades per un preu de 12€, aquestes han de ser per diferents espectacles.  

 

Cal adquirir una entrada per persona i espectacle. Els infants de 0 a 3 anys tenen entrada gratuïta a tots els espectacles, sempre que no ocupin seient.

 

Els espectacles programats als Jardins de la Torreta són gratuïts. 

 

 

Dinars populars

 

Els dinars populars tindran lloc als Jardins de la Torreta, tant el dissabte com el diumenge. El preu del tiquet de dissabte és de 8,5€ per persona i inclou: amanida de l’hort amb productes de proximitat i arròs de la terra, de postres hi ha fruita de temporada. El cost de l’àpat de diumenge és de 8,5€ per persona i inclou: assortit de pans de coca amb embotit variat i xuixa de Pollastre al forn amb patates al caliu, de postre fruita del temps. La beguda no està inclosa.

 

La venta dels tiquets serà al Punt d’Informació del FITKAM el dissabte i el diumenge. 

 

Qui ho desitgi, podrà portar la seva carmanyola de casa, i fer un pícnic a l’espai comú dels Jardins de la Torreta. 

 

El FITKAM l’organitza l’Ajuntament de Montmeló amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Enguany, s’ha arribat a un acord de col·laboració amb Fundació Xarxa per facilitar als seus programadors a l’assistència del festival. I, un cop més, Fitkam comptarà amb alumnes en formació per fer de regidors i regidores dels espectacles, gràcies a l’acord amb l’Escola Tècnica, Ites.   

 

 

ContacteData de modificació: 05/05/2022 09:21:00