Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:43  |  08/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Es posa en marxa el Programa Municipal contra l’abandonament escolar, un projecte guanyador dels Pressupostos Participatius 2021

  • Programa Municipal contra l’abandonament escolar

    Programa Municipal contra l’abandonament escolar

28/4/2022

El programa tindrà un cost de 30.000 euros i es durà a terme com a prova pilot fins al mes de juny 

 

D’acord amb el Reglament de Participació Ciutadana, l’Ajuntament de Montmeló a través del Consell de Poble va impulsar els pressupostos participatius per tal que la ciutadania pogués proposar i decidir en què invertir una part dels recursos ordinaris, en el pressupost 2021.

 

Un dels projectes que va rebre més suport del Pressupostos Participatius del 2021 va ser el programa contra l’abandonament escolar. 

 

Amb l’objectiu d'afavorir el progrés en l'àmbit acadèmic dels infants, disminuir el risc de fracàs escolar i reduir el nombre d'abandonaments prematurs de l'Educació Secundària Obligatòria, es va fer una proposta des de la ciutadania per tal de donar suport, en format de beca al servei de classes particulars que ofereixen les acadèmies de reforç escolar del nostre municipi. 

 

En un principi el projecte estava encarat a alumnat de 1r i 2n d'ESO que necessitessin augmentar el nombre d'hores dedicades a l'estudi, per tal de seguir un bon transcurs i reduir l'abandonament prematur per culpa de la frustració acadèmica. 

 

Des de la regidoria d’educació s’ha treballat conjuntament amb els centres educatius del municipi per tal de detectar quin alumnat era susceptible d’abandonament escolar i que podria participar del programa. Finalment el projecte s'ha ampliat de 1r a 4t d'ESO amb un total de 20 alumnes que hi participen realitzant un reforç de 2 hores setmanals i segons es va acordar al Consell Escolar Municipal del dia 24 de febrer de 2022, s'ampliarà aquest projecte a alumnat de 5è i 6è curs de les escoles de primària del municipi.Data de modificació: 28/04/2022 19:14:05