Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:43  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Els poemes de Joan Margarit, enceten els actes del Sant Jordi 2022 a Montmeló

  • Joan Margarit... paraules en préstec

    Joan Margarit... paraules en préstec

22/4/2022

Els actes de Sant Jordi s'inicien amb la desena edició de la Revetlla de Sant Jordi dedicada a Joan Margarit. La Biblioteca la Grua de Montmeló, amb col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques públiques de Catalunya, la Generalitat i la Diputació, ens porten avui divendres l'espectacle "Joan Margarit, paraules en préstec".

Es tracta d'un espectacle multidisciplinari que combina text, música i pintura. L'actriu Marta Millà posarà veu als poemes del desaparegut Joan Margarit. Miquel Jordà l'acompanyarà al saxo i la pintora Mariona Millà farà una obra pictòrica en viu.

El poeta Joan Margarit, un dels més llegits a Catalunya i també a Espanya, va morir a Sant Just Desvern als 82 anys el febrer de 2021. Poeta i arquitecte que va exercir totes dues vocacions amb la mateixa cura, responsabilitat i exigència. "Si fas un mal poema, embrutes el món", havia dit en diverses ocasions.

La seva obra s'ha traduït a idiomes com l'anglès, l'hebreu o el rus i ha recollit tots els premis. L'últim, el 2019, el Cervantes, però també el de la Crítica, el Serra d'Or, el Carles Riba, els Jocs Florals i, més tard, el Premi Nacional de Literatura i el Premi Nacional de Poesia.

Aquesta activitat tindrà lloc avui divendres a les 19.30 hores, a la sala de la Concòrdia de l'Ajuntament i és l'avantsala de les activitats pròpies de la Diada de Sant Jordi que començaran l'endemà, dissabte 23 d'abril.



Data de modificació: 22/04/2022 18:17:29