Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:52  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Obre l’Oficina d’Autoconsum, una finestreta única per atendre dubtes i consultes ciutadanes relacionades amb les instal·lacions d’autoconsum elèctric

  • Oficina autoconsum: Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE)

    Oficina autoconsum: Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE)

20/4/2022

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) ha posat en marxa l'Oficina d'Autoconsum, un espai d’informació i assessorament per donar suport a particulars, comerços i empreses que vulguin desplegar instal·lacions per a l’autoconsum elèctric. 

 

Aquesta oficina respon a la necessitat de proporcionar informació, tant al públic general com a les administracions locals i les diferents organitzacions involucrades. L’objectiu és atendre consultes relacionades amb les instal·lacions d’autoconsum, aclarir dubtes normatius, tècnics i de tramitació i dirigir al consumidor a l’agent amb competència per a resoldre la qüestió plantejada i orientar-lo en els passos a seguir en cada cas.  

 

L’oficina també recopila, en la seva web, guies tècniques i publicacions rellevants en matèria d’autoconsum, enllaços a organismes rellevants i preguntes freqüents, amb l’objectiu de proporcionar al consumidor una finestreta única sobre autoconsum. 

 

Fins ara, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha posat en marxa ajuts per valor de 660 milions d’euros, ampliables a 1.320 milions, per a instal·lacions d’autoconsum, emmagatzematge i climatització amb energies renovables. Amb aquests ajuts s’espera, com a mínim, la generació de 1.850 MW de renovables, la creació de més de 25.000 llocs de treball directes i indirectes i una reducció de les emissions de CO2 de més d’un milió de tones a l’any. Data de modificació: 21/04/2022 18:44:14