Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:40  |  28/01/2023

Data i hora oficial

El temps

21 de març, Dia Mundial de la Poesia, la festa de la paraula i les lletres

  • Dia Mundial de la Poesia a Montmeló: lectura de poemes

    Dia Mundial de la Poesia a Montmeló: lectura de poemes

  • Dia Mundial de la Poesia a Montmeló: lectura de poemes

    Dia Mundial de la Poesia a Montmeló: lectura de poemes

28/3/2022

Dilluns 21 de març es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Municipal La Grua, un acte organitzat per la Biblioteca i l'Oficina de Català amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música.

L'any 1999 la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, des de l'any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l'organització de diferents accions amb l'objectiu de difondre el fet poètic. Enguany, per aquesta edició, el poema escollit especialment per a l'ocasió ha estat "Si puc" de Gabriel Ferrater, amb motiu del centenari del seu naixement i del cinquantenari de la seva mort. Aquest poema ha estat traduït a vint-i-dues llengües. També s'ha fet una versió en Braillie i ha estat traduït a la llengua de signes catalana.

La música a càrrec dels alumnes i professor de guitarra i la paraula es van donar la mà en aquesta vetllada, on el poema de Gabriel Ferrater es va poder escoltar en 13 llengües diferents: català, castellà, alemany, anglès, àrab, esperanto, francès, gallec, portuguès, rus, ucraïnès, wòlof i persa.

Per tancar l'acte, els assistents que van voler, van llegir o recitar poemes fets per ells o d'autors significatius per a ells.

Animem a tothom a participar en la propera edició!Data de modificació: 29/03/2022 09:58:23