Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:08  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Montmeló acull dues famílies ucreïneses

  • Acollida de dues famílies ucraïneses a Montmeló

    Acollida de dues famílies ucraïneses a Montmeló

  • Camió amb el material d'ajuda humanitaria de Montmeló a Ucraïna

    Camió amb el material d'ajuda humanitaria de Montmeló a Ucraïna

  • Camió amb el material d'ajuda humanitaria de Montmeló a Ucraïna

    Camió amb el material d'ajuda humanitaria de Montmeló a Ucraïna

23/3/2022

Dilluns dues famílies ucraïneses van arribar a Montmeló i s’han instal·lat a dos domicilis del registre municipal. Per la seva banda, el material recollit a Montmeló va arribar a Ucraïna a principi de setmana.

 

Per aquelles famílies de Montmeló que vulguin acollir refugiats de la guerra d’Ucraïna, l’Ajuntament ha obert una Oficina d’acollida i crearà un Registre de llars acollidores per tal de gestionar i acompanyar en el procés de recepció de persones refugiades. Des de l’OAC també es facilitarà tota la informació sobre l’empadronament i l’acollida de les persones nouvingudes al municipi. Són molts els refugiats que arribaran les pròximes setmanes buscant ajuda i demanant asil, i entre tots podem fer que trobin un lloc on es puguin sentir acollits i com a casa. Podeu posar-vos en contacte amb l’Oficina d’acollida a través del correu cooperacio@montmelo.cat o descarregant el QR d’aquesta pàgina.

 

Tota la societat civil s’està bolcant per oferir ajuda humanitària, i tots podem posar el nostre gra de sorra per fer més fàcil la vida de les persones que estan patint els efectes de la guerra. A través de la pàgina web, cooperaciocatalana.gencat.cat, trobareu un llistat de les organitzacions que estan treballant sobre el terreny, i com podeu col·laborar amb elles per fer un cop de mà, així com recomanacions, guies i consell sobre quines son les vies de col·laboració més efectives.

 

Des de l’Ajuntament, la Xarxa de Voluntaris i algunes entitats de Montmeló, s’està organitzant una Jornada solidària per a recaptar diners i destinar-los a l’ajuda directa a Ucraïna. El proper divendres 8 d’abril al vespre, us esperem a La Llosa del soterrament per seguir contribuint i ajudant des de Montmeló a totes les persones que per culpa dels conflictes armats han vist com les seves vides es capgiraven i han perdut la seva llar i les seves famílies.

 

Dilluns dues famílies ucraïneses van arribar a Montmeló i s’han instal·lat a dos domicilis del registre municipal. L’alcalde va rebre a les famílies acollides per donar-los la benvinguda i van agrair a les famílies acollidores la seva solidaritat, oferint la col·laboració de l’Ajuntament en tot el que puguin necessitar.

 

Per últim, des de Protecció Civil de Montmeló s'ha informat que el material recollit a Montmeló va arribar a Ucraïna a principis d'aquesta setmana.

 Data de modificació: 24/03/2022 21:29:09