Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:10  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Últims dies per visitar l’exposició “Darrere els pits” al Museu Municipal de Montmeló

  • Exposició “Darrere els pits”

    Exposició “Darrere els pits”

27/4/2022

La mostra es pot veure fins el dia 30 d’abril, de dilluns a dijous de 10 a 14 h, els divendres de 17 a 20 h i els dissabtes de 10 a 14h. L’entrada és gratuïta.

 

Divendres 1 d’abril es va inaugurar L'exposició Darrere els pits. Aquesta mostra pretén desmuntar alguns dels prejudicis establerts i visibilitzar que darrere els pits, hi ha una persona. Fer palès que els pits formen part del nostre cos, com una cama o una mà. I que s'han de considerar amb el mateix respecte i igualtat.

 

La pintora montmelonina Júlia Baviano Rodríguez ens presenta la seva obra, molt personal i introspectiva, per tal de posar sobre la taula que una de cada vuit dones serà diagnosticada de càncer de mama. El 80% tindrà un alt índex de supervivència, però el 20% restant serà diagnosticada amb càncer de mama metastàtic, per al qual cal més investigació ja que té un índex mitjà de supervivència de cinc anys.

 

L’exposició està organitzada per tal de conduir als visitants per una narrativa immersiva per conèixer totes les fases del càncer de mama. El diagnòstic ho tenyeix tot de tons foscos, l'operació canvia el nostre aspecte i ens regala una cicatriu i molta acceptació. I finalment comença la convivència amb la por de recidives, amb tots els somnis que no es van poder complir i recobrar l'autoestima.

 

Júlia Baviano és llicenciada en Història de l´Art i va ser diagnosticada amb 40 anys de càncer de mama, decideix reprendre la pintura durant la radioteràpia com a forma d'expressió i visibilitat. Tal com ella manifesta ”el càncer em va robar la possibilitat de ser mare però mai la fertilitat creativa i solidària”.Data de modificació: 27/04/2022 15:50:26