Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:54  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

L’alcalde, el CEO de Bold i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat van anunciar el projecte d'expansió de l'empresa a Montmeló

  • L’alcalde Pere Rocríguez i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, visiten l’empresa Bold

    L’alcalde Pere Rocríguez i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, visiten l’empresa Bold

  • L’alcalde Pere Rocríguez i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, visiten l’empresa Bold

    L’alcalde Pere Rocríguez i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, visiten l’empresa Bold

23/3/2022

Dilluns 21 de març, l’alcalde i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, van visitar l’empresa Bold instal·lada al polígon del Circuit. Durant la visita, conjuntament amb el CEO de l’empresa, Bernat Carreras, van anunciar el projecte d’expansió de Bold, empresa catalana dedicada a l’àmbit de les bateries elèctriques.

 

L’empresa catalana Bold crearà 100 llocs de treball qualificats -majoritàriament enginyers- a Montmeló amb la posada en marxa d’una planta de producció i diversos laboratoris per treure al mercat tecnologia pròpia en l’àmbit de les bateries elèctriques. L’empresa, que ja compta amb un centre d’R+D amb 35 enginyers, dissenyarà i produirà bateries elèctriques destinades a avions híbrids, cotxes d’alt rendiment i motorsport.

 

L’obertura de la nova planta de producció, que estarà plenament operativa després de l’estiu i comptarà amb una superfície de 2.500m2, haurà suposat la creació de 40 llocs de treball altament qualificats -majoritàriament enginyers i operaris de la fàbrica- aquest 2022 amb la previsió d’arribar als 140 treballadors durant el 2023.

 

El projecte de Bold va començar amb la creació de l’empresa l’any 2019 per part de Bernat Carreras, un ex-enginyer d’equips de Fórmula 1 com McLaren, Renault-Alpine i Honda, especialitzat en el disseny de materials compostos i bateries elèctriques. Fins ara s’han dedicat als serveis d’enginyeria per a equips de Fórmula 1 i al disseny de materials de components estructurals per a fabricants d’automoció de vehicles d’altes prestacions.

 

L’empresa es dedicarà al disseny i producció de tots els components que formen part de les bateries elèctriques per, entre d’altres, al sector de l’aviació. Això inclou la carcassa de fibra de carboni, el sistema de refrigeració, l’electrònica i el sistema de control d’energia. Bold, que adquirirà les cel·les de proveïdors especialitzats i les integrarà a les bateries, és de les úniques companyies de tot Europa que es dedica a la producció d’aquesta tecnologia per al sector de l’aviació.Data de modificació: 23/03/2022 13:40:54