Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:07  |  10/12/2022

Data i hora oficial

El temps

L'emoció de la música de la Clara Peya delecta el públic de la Sala Polivalent

  • Clara Peya a la Polivalent

    Clara Peya a la Polivalent

  • Vaquero

    Vaquero

15/3/2022

El passat 13 de març, l'artista catalana va presentar el seu onzè àlbum "Perifèria" a la Sala Polivalent de Montmeló, davant d'un públic que va gaudir cada nota del seu piano.

Clara Peya és una artista irreverent i difícil de classificar. Inquieta, visceral i transcendent, fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l'art com a eina de transformació social. Guardonada amb el Premi Nacional de Cultura el 2019, és considerada una de les pianistes més prolífiques i transgressores del moment, és energia i sentiment en estat pur. Sempre amb el piano com a centre de gravetat per a compondre i escriure cançons.

El seu nou disc, "Perifèria", està compost d'un repertori de cançons profundes i compromeses combinades amb passatges instrumentals d'un piano discret. El baix elèctric (Vic Moliner), la bateria i l'electrònica (Didak Fernández) completen cada cançó de forma crua i preciosista, recreant aquests espais de trànsit on cada petit detall és tant intens com imprescindible. L'acompanyava també l'Enric Verdaguer, amb una veu melodiosa que posava lletra a les composicions per a piano de la Clara Peya.

Unes lletres que parlaven sobre el conflicte i les contradiccions entre el centre i la perifèria. Un viatge a les fronteres també del so, a través d'un estil pop amb electrònica minimalista i amb una clara aposta pel so de piano de paret amb sordina com una opció estètica que respon també a una opció política: donar espai a allò arraconat, menystingut.

El públic de la Sala Polivalent va gaudir d'aquestes composicions acompanyades d'una posada en escena cuidada i espectacular, amb jocs de llums i ombres que acompanyaven cada cançó a la perfecció, i un piano il·luminat des de l'interior que creava una atmosfera única i reforçava la centralitat del piano, com a element a partir del qual es crea i gira tot l'espectacle.

El pròxim 2 d'abril la Sala Polivalent torna a posar en escena a un artista únic i irrepetible, Albert Pla aterra a Montmeló per presentar el seu espectacle "¿Os acordáis?", on reflexiona amb ironia sobre l'impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a escala mundial. Podeu comprar les vostres entrades a través de entrapolis.com

 

A més, el diumenge dia 3 d'abril, la Sala Polivalent s'omplirà d'humor amb el monòleg "Vaquero", del conegut còmic i guionista de programes com "El Hormiguero", J.J. Vaquero. Podeu aconseguir les vostres entrades al web atrapalo.com/entradasData de modificació: 17/03/2022 15:03:22