Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:21  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Montmeló es bolca en solidaritat amb el poble d’Ucraïna

  • Solidaritat amb el poble d’Ucraïna

    Solidaritat amb el poble d’Ucraïna

9/3/2022

Els punts de recollida d’aliments i materials han estat un èxit, i ja s’han recollit més de 3.000 kg que aniran destinats als refugiats del conflicte a Ucraïna. L’Ajuntament també ha obert una oficina d’acollida perquè les famílies de Montmeló que vulguin puguin iniciar un procés d’acollida de famílies refugiades.  

 

La guerra d’Ucraïna ens ha afectat a tots, i la ciutadania i entitats de Montmeló no s’han quedat al marge i s’han implicat en l’ajuda humanitària als refugiats i afectats pel conflicte. El passat 1 de març vam iniciar una campanya de recollida d’aliments i material, que de moment s’allargarà tot el mes, amb 10 punts de recollida distribuïts per tot el municipi. En una setmana ja s’han recollit més de 3.000 kilograms de material, que el Consolat d’Ucraïna a Barcelona farà arribar directament a les persones refugiades i afectades per la guerra.

 

Tota la societat civil s’està bolcant per oferir ajuda humanitària, i tots podem posar el nostre gra de sorra per fer més fàcil la vida de les persones que estan patint els efectes de la guerra. A través d’aquest enllaç, cooperaciocatalana.gencat.cat, trobareu un llistat de les organitzacions que estan treballant sobre el terreny, i com podeu col·laborar amb elles per fer un cop de mà, així com recomanacions, guies i consell sobre quines son les vies de col·laboració més efectives.

 

Per aquelles famílies de Montmeló que vulguin acollir refugiats de la guerra d’Ucraïna, l’Ajuntament ha obert una Oficina d’acollida i crearà un Registre de llars acollidores per tal de gestionar i acompanyar en el procés de recepció de persones refugiades. Des de l’OAC també es facilitarà tota la informació sobre l’empadronament i l’acollida de les persones nouvingudes al municipi.

 

Són molts els refugiats que arribaran les pròximes setmanes buscant ajuda i demanant asil, i entre tots podem fer que trobin un lloc on es puguin sentir acollits i com a casa. Podeu posar-vos en contacte amb l’Oficina d’acollida a través del correu cooperacio@montmelo.cat o omplint aquest formulari de contacte.Data de modificació: 09/03/2022 15:13:38