Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:50  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

El Carnestoltes 2022 arriba a la seva fi amb el triomf de la Rutina i l'arribada de la Vella Quaresma

  • La Vella Quaresma ja ha arribat a Montmeló

    La Vella Quaresma ja ha arribat a Montmeló

3/3/2022

La festa i la xerinola eternes que havien promès el Rei Carnestoltes i els seus ministres finalment van ser apagades per la Rutina, que va expulsar al Rei i va permetre el retorn de l'alcalde a l'Ajuntament.

 

El passat Dijous Gras va aparèixer a Montmeló el Rei Carnestoltes, juntament amb el seu grup de "Pecats", i van decidir okupar l'Ajuntament de Montmeló i autoproclamar-se els nous governants de la Vila. Després d'entrar a la Casa Consistorial, van apressar l'alcalde Pere Rodríguez i van proclamar festa indefinida, substituint el símbol de les tres creus per l'estrella multicolor del Rei Carnestoltes.

 

Aquest dissabte van sortir als carrers de Montmeló a portar la gresca i la xerinola per tot arreu amb la Gran Rua del Rei Carnestoltes. El monarca i els set pecats capitals, van convidar a tothom que va sortir disfressat al carrer a cantar i ballar amb la seva comparsa que va omplir el poble de música i festa, portant el seguici de la disbauxa de la plaça d'Ernest Lluch fins a l'estació nova a la Llosa, on van donar pas al grup de música Tapeo Sound System, que va seguir amb la festa fins a la nit. L'endemà va ser el torn dels més petits, amb el grup Orelles de Xocolata que van fer ballar a tota la família amb l'espectacle "Funky, Funky".

 

Petits i grans havien sortit de festa, gaudit i ballat, i semblava que la festa no s'acabaria mai. Però la Rutina no havia dit l'última paraula, i Dimecres de Cendra va reaparèixer per posar fi al regnat del Rei Carnestoltes, doblegant la voluntat dels seus ministres i expulsant-lo, de moment, de Montmeló. Les ploraneres, juntament amb l'Escola de música, van iniciar una marxa fúnebre pel centre del poble portant la gran Sardina de Montmeló, que en arribar a la plaça de la Vila va ser enterrada, com símbol de la fi del cicle carnavalesc, i l'expulsió del Rei Carnestoltes. Més tard, tots els nens i nenes van poder enterrar la seva Sardina, i així honorar la memòria del seu estimat Rei Carnestoltes.

 

Durant aquest Dimecres de Cendra l'escut multicolor havia estat substituït per una figura, que davant d'una plaça expectant, va desvelar la seva identitat. Es tractava de la Vella Quaresma, que com és tradició apareix amb l'enterrament de la sardina per donar pas el període de la Quaresma, que va començar aquest Dimecres de Cendra i s'allarga fins Dijous Sant. És un període d'abstinència, mesura i penitència. Però no us preocupeu, estigueu ben atents, perquè igual que el Carnestoltes, la Quaresma no és eterna, i si us fixeu bé en la figura que estarà penjada durant aquest temps a l'Ajuntament, com menys cames tingui, voldrà dir que queda menys temps per posar fi a aquesta època.Data de modificació: 03/03/2022 18:38:08