Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:32  |  28/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Ser dona a Roma: El Dia Internacional de la Dona arriba al Mons Observans.

  • Ser dona a la Roma Antiga

    Ser dona a la Roma Antiga

2/3/2022

El proper dia 6 de març, emmarcat dins de totes les activitats que es realitzaran al municipi de Montmeló en motiu del Dia Internacional de la Dona, el Mons Observans oferirà una xerrada per posar sobre la taula com era la vida de les dones d'un dels imperis més grans que han existit en la història de la humanitat.

 

Aquesta activitat sorgeix de la gran necessitat que hi ha de començar a treballar molts aspectes de la història i de l'arqueologia en clau de gènere. Si més no, quant ens volem referir a alguna de les civilitzacions de l'antiguitat es fa servir gairebé sempre el substantiu en masculí «els romans parlaven en llatí», però a Roma també hi havia romanes!.

 

L'activitat començarà a les 11 hores amb una visita guiada al jaciment del Mons Observans. Seguidament, a les12 h. es realitzarà la xerrada «Ser doma a Roma», que conclourà amb el tast de receptes de cuina romana molt lligades al fet de ser dona. L'accés serà totalment gratuït, però és imprescindible fer reserva prèvia a museu@montmelo.catData de modificació: 03/03/2022 18:21:21