Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:37  |  10/12/2022

Data i hora oficial

El temps

El Rei Carnestoltes i els seus ministres arriben a Montmeló per posar-lo cap per avall

  • Carnestoltes 2022

    Carnestoltes 2022

21/2/2022

Del 24 de febrer al 2 de març torna el Rei Carnestoltes, per inaugurar el cicle carnavalesc, i portar la disbauxa i la xerinola per tot arreu.

 

L'arribada del Rei Carnestoltes és imminent, i com cada any, ha avisat als Ministres de la disbauxa perquè l'ajudin a prendre Montmeló. Aquest any, però, està una mica avorrit d'haver de marxar amb la cua entre cames cada cop que arriba la Vella Quaresma, que cada Dimecres de Cendra desterra la festa, el Rei Carnestoltes i tot el seu seguici. Per això, després que l'any passat no pogués sortir a fer la festa que volia, aquest any té més ganes que mai de portar la festa a Montmeló, i ha preparat una festa diferent per intentar instaurar un Carnestoltes etern!

 

Tot començarà el dijous 24 de febrer a les 19.00h, on el Rei Carnestoltes arribarà a la Plaça de la Vila per inaugurar el cicle carnavalesc i el seu regnat amb un pregó, fent una declaració d'intencions i, amb l'ajuda del seus 7 Ministres, soscavar la tirania de les normes del dia a dia i de l'Ajuntament, i instaurar un regnat de festa i xerinola.

 

El dissabte dia 26 de febrer es celebrarà la Gran Rua del Rei Carnestoltes, que aquest any, a causa de la situació sanitària i per precaució, ha canviat el format. El Rei Carnestoltes ha decidit passar per carrers molt més amples, per poder ballar, saltar i fer gresca de forma còmoda i amb distàncies. Per això sortirà amb la seva comitiva de la plaça d'Ernest Lluch, i seguirà la cercavila per l'Avinguda Vic, el carrer de Pompeu Fabra i passarà per sobre la Llosa arribant fins a l'estació nova, on culminarà la rua i començarà el Ball de Carnestoltes.

 

A més, com que no vol que ningú li faci la competència a la Rua, ha decidit que aquest any només hi haurà una comparsa, la seva. Per tant, per prevenció i a causa de la situació sanitària, enguany no hi haurà ni comparses ni grups organitzats. El que vol dir que a diferència d'altres anys, podreu participar de la Rua de manera individual, i no amb cap col·lectiu organitzat. No hi haurà inscripció prèvia, i us podreu sumar en qualsevol moment del recorregut. Així doncs, podeu venir a gaudir de la Rua amb les vostres disfresses i sumar-vos al seguici de la comparsa del Rei Carnestoltes i els seus ministres seguint les mesures de seguretat. Distància, antifaç i mascareta!

 

Un cop la Rua arribi a l'estació nova, es donarà inici al Ball de Carnestoltes, amb el grup Tapeo Sound System, un grup de versions per a tots els públics que us farà saltar i ballar com no feu des de fa molt temps amb música de tota mena. El diumenge 27 serà el torn dels més petits. A les 12.00h, al costat de l'estació nova, es farà el Ball infantil de disfresses, amb el grup Orelles de Xocolata, que animarà el migdia i farà ballar a les famílies amb el seu espectacle Funky, Funky.

 

El cicle carnavalesc culminarà el Dimecres de Cendra, el dia que normalment la Vella Quaresma arriba als pobles i ciutats per acabar amb la tirania del Rei Carnestoltes, incitant una etapa d'abstinència, penediment i dejuni. Tradicionalment, l'enterrament de la sardina simbolitza la fi del temps de disbauxa i gresca.

 

Aconseguirà el Rei Carnestoltes, juntament amb els seus ministres, instaurar un Carnaval etern sense normes, o bé arribarà la Vella Quaresma per tornar a instaurar l'ordre establert? Vine el dimecres 2 de març a la Plaça de la Vila i ho descobriràs!Data de modificació: 24/02/2022 19:31:48