Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:04  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

Servei de Mediació Ciutadana a l'Ajuntament de Montmeló

  • Servei de mediació comunitària

    Servei de mediació comunitària

23/2/2022

L’Ajuntament de Montmeló conscient que la convivència ciutadana i la cohesió social són un dels reptes que han d'afrontar les societats actuals i que com a institucions de proximitat, ha d'assumir el lideratge de les polítiques públiques amb la finalitat de millorar el benestar de les persones, presta des del mes de març de 2015 el Servei de Mediació Ciutadana amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

La mediació és un instrument per abordar el conflicte a través del diàleg, l’escolta i el respecte mutu, amb el suport de professionals de la mediació. Aquesta figura, amb formació especialitzada en la resolució de conflictes, acompanya les parts per a que puguin expressar les seves inquietuds i necessitats i, alhora, puguin entendre les de l’altra. D’aquesta manera, les persones participants troben solucions en què totes hi surten beneficiades i es reforcen les bases d’una convivència inclusiva com a motor transformador de la societat.

 

Des de 2006, la Diputació de Barcelona aposta per l’impuls de la mediació amb la creació d’un Programa específic que l’apropa a tota la població de la província a través dels Serveis locals de mediació ciutadana (SMC) i del Servei Itinerant de Mediació Ciutadana (SIMC) per als ens locals que no en disposen d’un de propi.

 

Per tal de sol·licitar aquest servei les persones interessades s’han d’adreçar a l’Ajuntament mitjançant instància general o bé enviant un correu electrònic a l’adreça ajuntament@montmelo.cat, amb les dades de contacte i descrivint el motiu de la sol·licitud.

 

Des de l'Ajuntament de Montmeló, s'aposta per la mediació ciutadana com un sistema alternatiu de gestió i resolució de conflictes que entén el conflicte de manera positiva perquè facilita la negociació dels interessos contraposats i potencia el concepte de ciutadania activa, generant major autonomia i compromís de les persones.

 

Servei itinerant de mediació comunitària

El Servei Itinerant de Mediació Ciutadana (SIMC) és un instrument de gestió alternativa de conflictes que la Diputació de Barcelona posa a l'abast dels ens locals de la província que no disposen d'un servei propi. El Servei ofereix l'atenció de professionals de la mediació que es desplacen a qualsevol ens local que ho requereixi per impulsar la resolució de conflictes de forma dialogada i apoderant a les parts implicades, però també per sensibilitzar, formar i capacitar els equips de govern, entitats i ciutadania en la resolució dialogada dels conflictes i la promoció d’una convivència inclusiva.

 

Des d’aquesta vessant més preventiva, el SIMC també ofereix sessions de difusió i sensibilització sobre el tractament dels conflictes i la cultura de la pau impartides pels mateixos mediadors i mediadores del SIMC. Aquestes sessions van adreçades tant a col·lectius determinats, com són els professionals municipals i càrrecs electes, els escolars, les comunitats de veïns o associacions, com a la població en general.

 

Un cop rebuda la petició de l'Ajuntament, l'equip del Servei Itinerant de Mediació Ciutadana (SIMC) es posarà en contacte amb la persona de referència que consti a la sol·licitud, per tal d'iniciar el procés de mediació amb les persones implicades o bé la planificació conjunta de les accions de sensibilització a realitzar.

 


Entitat


Data de modificació: 23/02/2022 09:36:24