Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:47  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Cens caní de Montmeló amb mostra d’ADN

  • Campanya municipal cens caní

    Campanya municipal cens caní

12/2/2022

Durant aquest mes de febrer s’està duent a terme una nova fase de la campanya per a la protecció i tinença responsable de la teva mascota.

 

El juliol de 2019, l’ajuntament iniciava el control del cens genètic de gossos, mitjançant la creació d’una base de dades d’ADN. Al llarg del 2019 i principis de 2020 es van dur a terme campanyes de cens genètic de gossos amb mostres d'ADN de forma gratuïta, I a finals de l’any passat, es va iniciar la recollida de mostres de femtes per identificar les persones propietàries que no les recullen.

 

Aquest mes de febrer, la regidoria de salut ha iniciat una nova campanya informativa recordant l’obligatorietat de censar l’animal de companyia a l’Ajuntament i en el cas dels gossos, de disposar d’informació genètica dins dels dades del registre, tal com recull l’Ordenança Municipal sobre la Tinença i Protecció d’Animals de Companyia.

 

El procés per censar el gos i incloure el seu genotip a la base de dades comporta un cost únic en la vida de l’animal de 35,68 € o 18,34 € en el cas de ser un gos adoptat en una protectora. Aquest import està destinat a cobrir les despeses del laboratori d’anàlisi i de la placa identificativa.

 

El tràmit es pot realitzar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o bé mitjançant certificat digital al web municipal. Una vegada realitzat, amb el justificant rebut cal adreçar-se a un dels centres veterinaris indicats, que obtindran una mostra de saliva del seu gos i li lliuraran la placa identificativa.

 

L’incompliment de l’ordenança és objecte de sanció i les infraccions van dels 100 als 400 €. Cal saber que les persones propietàries o posseïdores d’animals de companyia resten obligades a comunicar a l’ajuntament qualsevol modificació de les dades que figuren en aquest cens, inclosa la mort de l’animal, en un termini de quinze dies.

 

Per qualsevol dubte pot trucar a l’Ajuntament de Montmeló al número de telèfon 935720000 o escriure un correu electrònic a l’adreça mediambient@montmelo.cat



Data de modificació: 17/02/2022 20:00:25