Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

00:51  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

El Mag Lari presenta a Montmeló la col·lecció pictòrica “God of Pop”

 • God of Pop: El Mag Lari amb una de les seves obres

  God of Pop: El Mag Lari amb una de les seves obres

 • God of Pop: presentació de la mostra

  God of Pop: presentació de la mostra

 • God of Pop: inauguració de la mostra

  God of Pop: inauguració de la mostra

 • God of Pop: Crucifixion

  God of Pop: Crucifixion

14/2/2022

Per primera vegada el reconegut  il·lusionista exposa en públic la mostra pictòrica sobre la seva visió del Romànic i de la figura de Michael Jackson, dues de les seves passions. La mostra es pot veure al Museu de Montmeló fins al 5 de març.

 

"Em fa moltíssima il·lusió presentar aquesta mostra que mai hauria pensat que sortiria a la llum". Amb aquestes paraules, el reconegut mag començava la presentació de la mostra God of Pop, una col·lecció de 24 quadres i una escultura, al voltant de la figura del seu gran ídol, Michael Jackson.

 

El Mag Lari mai havia mostrat aquesta faceta artística al públic. Gràcies a la gran relació que uneix en Lari a Montmeló i concretament amb el Pere Fontanet, qui va proposar i va empènyer el mag a fer aquesta exposició, el Museu Municipal ha tingut el privilegi d'estrenar aquesta col·lecció.

 

Tal com va manifestar a Ràdio Montmeló Josep Maria Lari, "la idea d'aquesta mostra va sortir en un viatge on després de veure un retaule romànic vaig pensar que seria divertit substituir la imatge de Jesucrist per la de Michael Jackson". A partir de la realització del primer oli sobre fusta, va anar desenvolupant diferents obres del romànic català amb la mateixa temàtica i les va transformar en escenes de la vida del Rei del Pop.

 

"Les obres són una recreació i reinterpretació de quadres del romànic però amb una visió Pop Art. El que en principi era una "freekada", amb el temps es va convertir en tota una col·lecció", va explicar el Mag Lari a la presentació. La mostra no deixa indiferent al públic i sorprèn per diferents raons. En primer lloc, per descobrir aquesta faceta amagada de l'il·lusionista. En segon lloc, pel xoc que produeix veure quadres de temàtica bíblica amb personatges de la vida i la carrera artística de Michael Jackson. Però la sorpresa més gran va ser descobrir la riquesa artística de la mostra, amb un domini del color, de l'espai i de les figures, gairebé propi d'un artista romànic: no en va, les obres estan realitzades sobre fusta per tal de ser més fidels als retaules romànics.

God of Pop mostra, per una banda, deu obres de petit format on l'artista fa diferents retrats a l'estil Pop-art, on la figura de Michael es transforma en personatges reconeguts com Marilyn Monroe o Einstein, o bé adquireixen característiques pictòriques de l'impressionisme de van Gogh o del cubisme de Picasso.

 

Però el pes de l'obra són els catorze quadres romànics de mitjà i gran format on Josep Maria Lari s'atreveix a transformar un Sant Sopar en un sopar caníbal de zombis amb Michael Jackson com a Jesús i Judes com a víctima propícia. També es pot trobar un “Infernus” on l'artista nord-americà és víctima en diferents moments de la seva vida de l'infern mediàtic, en forma de dimonis. Destacar també un retaule amb composició clàssica de l'art romànic on recrea nou escenes bíbliques de diferents etapes de la vida de M. Jackson. Però sens dubte, l'obra estrella de l'exposició, per la seva proximitat i el seu gran format, és la reinterpretació del Pantocràtor de l'església de Taüll. Per últim fer una menció a part a l'escultura colorista que reinterpreta la Moreneta amb Michael Jackson com a nen de la verge.

 

Tot aquest contingut és el que s'exposa al Museu Municipal de Montmeló de manera exclusiva durant un mes, fins al 5 de març. La mostra és totalment gratuïta. Es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 14 h, el divendres de 17 a 20 h i dissabte de 10 a 14 h.

La inauguració de Pop of God va comptar amb una gran afluència de públic, expectants tant per descobrir l'obra pictòrica com per tenir a prop un personatge tan mediàtic i conegut com el Mag Lari. La presentació de l'acte es va iniciar amb les paraules de la regidora de Cultura, Ariadna Ojeda, que va parlar i introduir la figura de l'artista. L'acte va continuar amb un breu parlament de l'alcalde Pere Rodríguez, que va destacar la importància que Montmeló tingui una exposició d'aquesta categoria de manera exclusiva.

 

El Mag Lari  va oferir un discurs ple d'ironia i humor, però sobretot d'il·lusió i d'agraïment cap a totes les persones i els diferents equips tècnics municipals que han fet possible aquesta mostra pictòrica. Sense cap dubte, la història d'amor entre l'artista i el poble continua i aquesta exposició és una bona mostra del respecte, l'agraïment i l'admiració mútua que el Mag Lari i Montmeló es tenen.Data de modificació: 18/02/2022 11:19:48