Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:39  |  10/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Nova campanya de donació de sang, dimarts 22 de febrer

  • Montmeló dona sang

    Montmeló dona sang

15/2/2022

El 22 de febrer, Montmeló rebrà els donants a la Sala Polivalent. La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies.

 

Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19. Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’incrementa. Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

 

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.


Montmeló s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 22 de febrer, la Sala Polivalent comptarà amb un espai de donació de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.


Cal que els donants reservin hora des del web www.donarsang.gencat.cat o pel telèfon 93 557 35 66.

 

 

Campanyes amb mesures de seguretat

 

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.


El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.


Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.Data de modificació: 17/02/2022 19:32:38