Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:12  |  08/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Es posa en marxa el tercer carril de la C-17 en direcció Barcelona

  • Obertura 3r carril C17

    Obertura 3r carril C17

9/2/2022

A l’acte hi ha assistit el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori , Ricard Font, i el director general d’Infraestructures de Catalunya, David Prat i els alcaldes de Granollers, Parets i Montmeló.

 

El secretari general de Territori de la Generalitat, Ricard Font, ha començat el seu parlament fent una referència personal a Sergi Mingote. Ha afegit que les obres de millora acabaran entre els anys 2022 i 2023 i que dels 60 milions d’euros que estaven previstos per fer aquestes actuacions més de 55 milions estan en execució. Ha afirmat que “les actuacions eren un objectiu compartit. La C-17 que és un dels principals accessos metropolitans, que, a més, té una activitat econòmica molt important, té uns accessos que estan enmig dels municipis, al final hem aconseguit una actuació que permetrà guanyar seguretat i reduir la congestió”.

 

El director general d’Infraestructures de Catalunya, David Prat, ha detallat les millores i els accessos des de la C-17 cap a l’AP-7 direcció Tarragona pendents encara de realitzar: “aquest accés actualment es fa a Parets a l’enllaç sud, que és un punt difícil de trànsit, i amb aquesta actuació facilitaríem també el drenatge de la c-17 cap a l’AP-7. Esperem poder-lo enllestir i amb això acabar de configurar aquest tram de la C-17”.

 

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha explicat que “era una reivindicació molt llarga, de fa molt temps, precisament perquè és un projecte de país, ja que connecta diferents comarques des del nord. A Parets significa deixar de tenir embussos, amb això hi haurà una descongestió”. Ha afegit que “aquesta no és l’última actuació, però estem satisfets de com ha evolucionat l’obra pel que significa per Parets i els nostres polígons industrials”. També ha parlat de la passera i la connexió amb el polígon: “és una aposta per la mobilitat sostenible, ja que es podrà anar caminant o amb bicicleta”.

 

La regidora d’urbanisme del municipi, Rosa Martí, ha afirmat que aquest tercer carril “suposa millores d’accés i d’estalviar-se les cues. La incidència en la vida diària és menor, té molta més repercussió de cara a la connexió amb Barcelona, però és una millora pels ciutadans de Parets”. La regidora ha parlat també d’alguns projectes de futur pròxim: “S’està treballant en una passera a la zona de Can Volart per fer accessible la connexió amb el polígon. I també l’electrificació de tot l’enllaç de Parets”.

 

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha parlat dels inicis del projecte: “aquesta història va començar fa molts anys en la roda de premsa a l’Ajuntament de Parets en la qual els alcaldes i les alcaldesses reclamàvem l’execució d’una variant prevista al pla de carreteres, que passa just a tocar el circuit i travessa el Coll de la Manya en túnel”. Ha afegit que “va passar a un procés de reflexió i es va plantejar la possibilitat alternativa que finalment s’ha executat. El que val la pena posar en valor és el diàleg, l’acord, la capacitat de les administracions de buscar sortides compartides”.

 

Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló, ha explicat com afecta aquesta posada en marxa a Montmeló i ha declarat “l’esforç que representa pel territori preservar el que tenim. A Montmeló perdíem els terrenys per poder créixer en el futur, per tant, l’ampliació més enllà de millorar la connectivitat, representa poder preservar el territori que té el municipi”.Data de modificació: 10/02/2022 19:25:02