Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:18  |  30/11/2022

Data i hora oficial

El temps

Segona fase de l'eliminació de les canyes al riu Congost

  • Segona fase de l'eliminació de les canyes al riu Congost

    Segona fase de l'eliminació de les canyes al riu Congost

3/2/2022

Des de finals de l'any passat hem vist màquines treballant a la llera del riu. Estan duent a terme la segona fase de l'actuació per eliminar la canya i els rizomes del tram del riu Congost des del Pont del Raiguer fins al pont del Vial del Congost. Aquesta actuació està dins del Programa de manteniment i conservació de lleres públiques promogut per l'Agència Catalana de l'Aigua i per l'Ajuntament de Montmeló.


Dins d'aquesta actuació es contempla l'eliminació de diversos nuclis de canya (Arundo donax), a fi de millorar la qualitat ecològica de l'espai i millorar la prevenció de riscos de fenòmens d'inundació existents a l'alçada del pont a causa de l'acumulació de nuclis de canya.


Els objectius són millorar la qualitat ecològica del riu Congost, millorar la capacitat hidràulica del riu aigües avall del pont, prevenir riscos per fenòmens d'inundació i millorar la percepció de l'espai per part dels usuaris disminuint l'efecte de pantalla visual. Per aconseguir aquests propòsits es retirarà la vegetació invasora que pugui obstaculitzar el pas de l'aigua per la seva excessiva densitat i es podarà l'arbratge mort i les branques caigudes.


Més que repoblar l'espai, es creen les condicions favorables pel desenvolupament de la poca vegetació existent o introduïda i que a partir d'aquí, un cop aquesta estigui establerta, actuï com a focus de dispersió dins la llera. Les actuacions també van encaminades a potenciar els prats de ribera existents en aquest tram del riu Congost i a les zones humides.Data de modificació: 03/02/2022 15:32:26