Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:26  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Parauleges?

  • Paraulògic

    Paraulògic

30/1/2022

Hi ha qui en obrir l’ordinador, abans de començar a treballar, necessita temps per entendre que comença una nova jornada, hi ha qui llegeix el diari digital, qui envia un correu personal o qui senzillament espera rebre el Rodamots

 

Oficina de Català.- El portal informatiu de https://www.vilaweb.cat/ conté el Rodamots, un butlletí multixarxa que envia un breu missatge diari, Cada dia un mot, a tothom que s'hi subscriu. Aquest missatge conté una paraula o expressió de la llengua catalana, amb el seu significat, un exemple d'ús i una citació extreta d'algun llibre, article de premsa, anotació d'un blog o pàgina web. És una manera d’activar-se cada dia amb la llengua, per aprendre una paraula nova o senzillament per reforçar algunes que hom ja coneix. El projecte és obra del lingüista català Jordi Palou i, a través de Cada dia un mot (CD1M), s'inspira en un dels butlletins més populars d'internet arreu del món: A Word A Day (AWAD). 

 

Per celebrar els 5.000 mots de RodaMots, a finals del 2021, van crear un joc anomenat Paraulògic. S´hi pot jugar a l’ordinador, al mòbil o a la tauleta. En cada dispositiu, el joc és únic i independent.  És una proposta diària per posar-se a prova, enriquir el vocabulari i fer barrinar el cap. 

 

El joc és molt senzill: cada dia hi ha una combinació de 7 lletres i es tracta de trobar paraules que es puguin formar amb aquestes 7 lletres, sempre que hi aparegui la del centre, que és l’obligatòria. Cada combinació conté almenys un mot amb totes les set lletres del dia. És el que en diem un ‘tuti’. 

 

També l’Institut d’Estudis Catalans hi ha col·laborat i cada vegada que s’escriu un mot correcte, es pot clicar i veure’n la definició a sota. Hi ha sis nivells de joc, depenent de la quantitat de paraules que s’encertin i cada nivell ve assignat amb una au diferent: pollet, colom, ànec, cigne, òliba i àguila (quan s'arriba al màxim de mots). El joc s’actualitza diàriament  a la 1 de la matinada per poder començar una nou dia amb un nou repte. Us animeu per veure quantes paraules sou capaços d’encertar abans no s’acabi el dia? 

 Data de modificació: 03/02/2022 18:44:55