Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:11  |  28/09/2022

Data i hora oficial

El temps

S’inicien les obres de la nova residència per la gent gran de Montmeló

  • Col·locació de la primera pedra de la nova residència per a la Gent Gran a Montmeló

    Col·locació de la primera pedra de la nova residència per a la Gent Gran a Montmeló

  • Col·locació de la primera pedra de la nova residència per a la Gent Gran. Parlaments

    Col·locació de la primera pedra de la nova residència per a la Gent Gran. Parlaments

21/1/2022

Divendres 21 de gener es va col·locar la primera pedra de la nova residència per a la Gent Gran.

 

Divendres 21 de gener ha estat la data escollida per dur a terme l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència. A l’acte hi han assistit les persones encarregades de la direcció, execució i seguretat de l’obra, la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del departament de Drets Socials de la Generalitat, els regidors i les regidors del Consistori, el president del Consell Comarcal, representants de l’Associació de Famílies i de l’Associació de Veïns del Sant Crist, personal de l’actual residència i personal tècnic de l’Ajuntament. Malauradament la situació derivada del Covid no ha permès fer un acte públic obert a tota la ciutadania.

 

Montmeló compta en l’actualitat amb una residència amb 15 places ( 13 concertades i 2 privades) i amb 30 places de centre de dia, 19 de les quals són concertades. La pandèmia, va provocar el tancament del servei de centre de dia que no va poder tornar a posar-se en funcionament, fins que des de l’Ajuntament es va fer una inversió per adaptar l’espai que ocupava el Casal de la Gent gran a centre de dia. Tot i l’adaptació realitzada, de les 30 places, només se’n han pogut posar en funcionament 20.

 

La crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha contribuït a accentuar les mancances d’espai i disponibilitat de places de l’actual residència i centre de dia municipal.

 

El nou projecte contempla l’ampliació de les places tant de servei residencial com de centre de dia, en el cas del recurs residencial passaran a ser d’un total de 36, és a dir, 21 més de les que actualment es poden oferir, i en el cas de centre de dia, s’oferiran un total de 45 places, fet que representarà un increment de 15 places respecte a la oferta actual. Les places que s’oferiran seran majoritàriament concertades, i es preveu que aproximadament un 10% d’aquestes siguin privades.

 

El nou projecte que estarà executat en la seva totalitat el primer trimestre de l’any 2023, ocuparà una superfície construïda de 1850m² i amb una zona enjardinada d’aproximadament 1.500 m².

 

El projecte pretén dotar d’un espai a on se centralitzin els diferents serveis, donant una visió oberta, àmplia i personalitzada de la cura i atenció a les persones més vulnerables, i que permeti adaptar el servei a les necessitats de la persona

 

L’equipament ocuparà el lloc que fins ara ha estat destinat a aparcament de vehicles davant de l’Esclat. En aquest sentit, l’ajuntament va habilitar una nova zona d’estacionament de turismes al costat del parc del Sant Crist, amb entrada pel carrer de Blas Infante, que donarà servei als veïns de la zona, mentre que les autocaravanes que fins ara també s’hi estacionaven, disposen d’una nova zona d’estacionament d’autocaravanes a la zona de l’Escorxador.

 

Les obres van ser adjudicades a l’empresa constructora Abolafio SL, per un import de 2.424.594,52 € (IVA inclòs) i el termini d’execució previst és de 12 mesos.Data de modificació: 21/01/2022 18:00:29