Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:03  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

Comença la campanya de poda de l'arbrat de Montmeló

  • Poda de l'arbrat de Montmeló al carrer del Sant Crist

    Poda de l'arbrat de Montmeló al carrer del Sant Crist

19/1/2022

Durant els mesos de gener i febrer s’està realitzant la campanya de poda d’hivern dels arbres del municipi. L’objectiu de la campanya és podar aquells arbres que ho requereixin per aconseguir una millora estètica i funcional, evitant podes dràstiques que els debiliten i els fan més sensibles a plagues i malalties. 

 

Històricament, les podes es dirigien per controlar el creixement delsarbres i s’efectuaven podes periòdiques que debilitaven les espècies i els exposaven a agafar plagues i patir malalties. Els darrers anys mitjançant el Pla de poda de l’arbrat viari del municipi i el Pla Director dels Espais Verds de Montmeló es pretén implantar un model que respongui a qüestions de seguretat i que faciliti la recuperació de l’equilibri natural de cada espècie. La poda intensiva es mantindrà en aquelles espècies que la requereixen com poden ser les moreres.

 

El tipus de poda a Montmeló s’adaptada a les condicions de cada arbre en funció de l’espècie, la mida i les condicions de l’entorn. Altres factors a tenir en compte són la proximitat a la calçada, la circulació dels vianants, la distància a les façanes o a les línies elèctriques i evitar que interfereixin en la visibilitat dels semàfors i l’enllumenat públic. 

 

Enguany la poda més significativa es centrarà en els plataners del carrer Sant Crist de la Grua i els del carrer Onze de Setembre.  Amb les restes vegetals que es generen en aquests treballs es preveu la seva reutilització per aplicar en zones verdes municipals, mentre que no es puguin utilitzar seran emmagatzemades.Data de modificació: 20/01/2022 19:59:50