Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:36  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Els Brugarol, l'obra teatral de Ramon Madaula, arriba a la Polivalent

  • Els Brugarol

    Els Brugarol

13/1/2022

Ramon Madaula és l'autor i protagonista d'aquesta comèdia familiar amb bones dosis d'humor àcid i intel·ligent. No us ho perdeu!

 

Canviar el primer cognom del pare, pel de la mare. Aquest és el detonant d´aquesta comèdia protagonitzada per una família de l´alta burgesia catalana, els Brugarol, un dels cognoms amb més solera de la comarca on viuen i que ara, la filla, activista social i feminista, vol canviar d´ordre amb un argument sòlid: "No abatrerem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit".

 

Un punt de partida que serveix de pretext a l'autor, Ramon Madaula, per parlar de les pròpies contradiccions intrínseques a tots els personatges i, especialment, a les dues generacions protagonistes.

 

De fet, Madaula explica que, precisament, el punt de partida que ha servit de detonant d'aquesta obra li va passar a ell mateix. La seva pròpia filla li va preguntar si a ell li importaria que fes el canvi de cognom, posant al davant el de la mare, i ell, mogut pel seu esperit progressista, va contestar de seguida dient que per descomptat, que tenia tot el dret. Però en realitat, segons explica, per dins va notar moviments sísmics que li van fer entendre com és de difícil ser coherent amb un mateix.

 

'Els Brugarol', que ha estat guardonada amb el Premi Recull 2020, és la cinquena obra que escriu aquest reconegut actor. Va debutar com a dramaturg el 2014 amb 'Coses nostres', amb la qual també va guanyar el Premi Recull de Teatre, i ha signat a més 'L'electe', el 2016, 'Adossats', el 2017, i 'Perduts', el 2018, que han estat èxits de públic i crítica.

 

A escena, i sota la direcció de Mónica Bofill, Madaula es posa a la pell del protagonista, Antonio Brugarol, que s'enfronta a una filla embarassada, interpretada per Estel Solé, i intenta buscar la complicitat del gendre, a qui interpreta Jaume Madaula, un jove d'idees revolucionàries i ideològicament als antípodes del pare de família. La comèdia està servida!

 

Amb aquest repartiment i aquest excel·lent text, Els Brugarol arriba a la Sala Polivalent com la primera gran obra de la programació estable de 2022 de la sala Montmelonina. És una oportunitat que no uns podeu perdre per començar a gaudir de la cultura i del teatre a la Sala Polivalent.

Recordeu, aquest dissabte 22 de gener, a les 19 hores, teniu una cita amb el teatre de qualitat, teniu una cita amb 'Els Brugarol', teniu una cita a la Sala Polivalent.

 

 Data de modificació: 13/01/2022 15:08:54