Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:03  |  29/09/2022

Data i hora oficial

El temps

El Ple aprova els pressupostos per al 2022

  • Sessió plenària

    Sessió plenària

23/12/2021

El primer punt del del ple extraordinari del passat 21 de desembre va ser l'aprovació d’una ampliació del pressupost actual per fer front a un prèstec de 625.000 euros per a iniciar les obres de la nova residència per a la gent gran a Montmeló que s’iniciarà a principis de l’any vinent.

 

Pressupost 2022 de l'Ajuntament de Montmeló

Però el principal punt del ple va ser la presentació del pressupost de l’Ajuntament de l’any 2022. El pressupost final es uns 16 milions 30.000 euros, gairebé un milió d’euros més que el pressupost d’enguany. Finalment el pressupost ha estat aprovat amb els set vots favorables del PSC i ERC i els sis vots en contra de Fem i Canviem Montmeló. L’argument del dos partits de l’oposició per votar en contra ha estat que no es recollien els principals punts que totes dues formacions havien presentat en les esmenes.

 

Moció en defensa del català

L’últim punt del ple va consistir en una moció en defensa del català a l’escola. Les diferents formacions han respost així a la sentència del Tribunal Suprem que obliga els centres educatius a impartir un 25% de les classes en llengua castellana. En la moció els diferents partits han defensat el projecte d’immersió lingüística de l’escola catalana, que té el català com a llengua vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament. “La immersió lingüística ha fet possible l’aprenentatge equilibrat de les dues llengües oficials de Catalunya, un model pedagògic d’èxit”, va manifestar el regidor Albert Monserrat, encarregat de presentar en nom del consistori la moció.

 


 

Així doncs, la sessió extraordinària del Ple del 21 de desembre de 2021 va adoptar les resolucions següents:

 

ÀREA DE PRESIDÈNCIA

  • 1.- DONAR COMPTE DEL DECRET D'ALCALDIA DE LA MODIFICACIÓ DE DELEGACIONS D'ATRIBUCIONS ESPECÍFIQUES EFECTUADES PER L'ALCALDE ALS REGIDORS. No es vota


ÀREA DE GOVERN I ECONOMIA

  • 2.- APROVACIÓ EXPEDIENT DE MODIFICACIÓ DE PRESSUPOST 6/2021. Aprovat amb 9 vots a favor (PSC, ERC i FEM Montmeló) i 4 abstencions (Canviem Montmeló)
  • 3.- APROVACIÓ INICIAL PRESSUPOST GENERAL DE LA CORPORACIÓ PER L'ANY 2022 INTEGRAT PEL PRESSUPOST DE L'AJUNTAMENT I CAN DOTRAS, BASES D'EXECUCIÓ, PLANTILLA I RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL. Aprovat amb 7 vots a favor (PSC i ERC) i 6 abstencions (Canviem Montmeló i FEM Montmeló)

 

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT URBÀ, SOSTENIBILITAT I HABITATGE

  • 4.- APROVACIÓ DEL TEXT REFÒS DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL POUM AL PM04 ESCULTOR LLIMONA. Aprovat amb 9 vots a favor (PSC, ERC i FEM Montmeló) i 4 vots en contra (Canviem Montmeló)

 

GRUPS MUNICIPALS

  • 5.- MOCIÓ EN DEFENSA DEL CATALÀ. Aprovat per unanimitat.

 

 Data de modificació: 23/12/2021 18:38:14